EkonomiGenelTürkiye

2023 Polis Alımı: Lise Mezunları için 2500 Kadro Taban Puanı ve Şartları

2023 Yılı Polis Alımı Taban Puan Şartları (Lise)

Polis alımları için adayların ÖSYM tarafından düzenlenen ve Polis Meslek Yüksekokullarına (POMEM) giriş sınavına katılmaları gerekmektedir. POMEM sınavına katılım şartları, sınav tarihleri ve puanları her yıl değişebilir. Adayların sınavda başarılı olmaları ve belirlenen puan türünde yeterli puanı almaları, lise mezunu polis olabilmeleri için önemlidir. Polislik genel durumları verildi.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, kadın ile erkek adaylar arasından 2.500 polis alımı yapılacağı bilgisine ulaşıldı. Polis alımı için başvuru yapmak isteyen adaylar tarafından lise mezunu polis alımı taban puan şartı ve alımlar da son alınan kişinin taban puanı merak konusu haline geldi.

Hem lise mezunu olup hem de polis olabilmeniz için 2023 yılında yapılmış olan YKS sınavının birinci oturumu olan TYT sınavına katılmış olmanız gerekmektedir. Yapılan açıklamaya göre, adayların TYT taban puanının şu şekilde olması gerekmektedir:

PA açıklaması: “Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az (250.000) ham taban puan ve üzeri puan alanlar, şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocuklarından ise 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az (200.000) ham taban puan ve üzeri puan almış olmak”

Alımlar mülakat sınavı ile yapılacak. Peki mülakata katılım şartları nelerdir?

Şehir veya vazife malulü, eş veya çocukları hariç olmak kaydıyla Bakanlık tarafından onaylanmış olmak kaydıyla ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralama yapılarak 10 katı kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere Polis Akademisi Başkanlığı tarafından çağrılacaktır.

Buna göre, 5 bin kadın, 20 bin ise erkek aday mülakat sınavına alınacaktır. Polis Akademisi mülakatına katılabilmek için TYT sınavından yüksek puan almış olmanız gerekmektedir. Geçen yıl taban puanları hakkında resmi bir açıklama yapılmamıştır.

PMYO ilanları sunuluyor. Tüm iş ilanları başvurusu için aşağıda bulunan cep uygulamamızı indirin.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.