EkonomiGenelTürkiye

240 Ay Vadeli 0.99 Konut Kredisi İmkanıyla Kredi Kampanyası

240 Ay Vadeli 0.99 Konut Kredisi Müjdesi Bekleniyor – Bankaların konut kredisi kampanyaları hız kesmeden devam ediyor. Ancak, Merkez Bankası’nın parasal sıkılaşma politikası ve faiz artırımlarıyla kredi faiz oranları maalesef rekor seviyelere çıkmış durumda.

Konut Kredisi Faiz Oranları Yükseldi

Bazı bankaların konut kredisi faiz oranları yüzde 4’e kadar yükseldi ve bu artış, konut kredisi taleplerinin rekor düşüş yaşamasına sebep oldu. Konut satış rakamları hızla düşerken, müteahhitlerin yeni bir konut kredisi kampanyası talebi ortaya çıktı. Yeni kampanyada faiz oranı yüzde 1.20 olarak belirlendi, ancak müteahhitlerin bu orana itiraz ettiği iddia ediliyor.

180 veya 240 Ay Vadeli Konut Kredisi Kampanyası Beklentisi

Bankaların konut kredisi kampanyaları yükselen faiz oranları nedeniyle cazibesini kaybediyor. Bu durumda, devlet destekli kredi beklentisi ortaya çıkmış durumda. Daha önce Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankaları tarafından benzer şekilde devlet destekli kredi kampanyaları düzenlenmiş ve uzun vadeli düşük faizli kredi destekleri sunulmuştu.

Yine benzer bir kampanya duyurusu yapıldı ve basında faiz oranı yüzde 1.20 olarak yer aldı. Ancak müteahhitler, bu orana itiraz ediyor ve konut kredilerinde psikolojik eşik olarak kabul edilen yüzde 1’in altında bir faiz oranı talep ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bu konuda görüşme talebinde bulunulduğu ifade ediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile kamu bankaları arasındaki görüşmeler devam ediyor ve mümkün olduğunca düşük faiz oranıyla anlaşmanın imzalanması için çalışılıyor. Müteahhitlerin ise yine iki farklı faiz oranı isteme ihtimali olduğu belirtiliyor. Yüzde 0.99 faiz oranıyla sıfır konut kredisi ve yüzde 1.20 faiz oranıyla ikinci el konut kredisi verilebileceği ifade ediliyor.

240 Ay Vadeli 0.99 Konut Kredisi İmkanıyla Kredi Kampanyası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.