EkonomiGenelTürkiye

Sahil Güvenlik Akademisi: 31 Subay ve Astsubay Temini!

Sahil Güvenlik Akademisi Güncel Kamu Personel Alımı İlan Duyurusu

Sahil Güvenlik Akademisi, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 31 subay alımı ve astsubay alımı istihdamı sağlayacaktır. Merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere yapılacak olan bu alımlar için 2023 KPSS sınav sonuçlarına göre atamalar gerçekleşecektir. Personel alımına ilişkin yayımlanmış olan kılavuza göre alımlar, Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu, Gülhane Tıp fakültesi ve Gülhane Diş Hekimliği bünyesinde gerçekleşecektir. Müracaatlar 81 ilden kabul edilecektir.

Askeri Alım İlanı için Gerekli Olan Müracaat Koşulları Nedir?

Askeri alımlar ilanına müracaat etmek isteyen adayların en az lise veya dengi okullarından mezun olmuş olması gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olan ve silah kullanmasına beyaz silah taşımasına engel durumunuzun bulunmaması gerekmektedir.

Görevinizi engel teşkil edecek sağlık probleminizin olmaması da yine aranan şartlar arasındadır.

Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olan ve kurum tarafından yapılacak olan arşiv ve güvenlik soruşturması kapsamında olumlu sonuçlanan adaylardan atamalar gerçekleşecektir.

Erkek adayların askerlik görevini yerine getirmiş olması veya tecrübe olması istenmektedir. 22 yaşından gün almış olan adaylar müracaat edemeyeceklerdir.

Sahil Güvenlik Akademisi, Astsubay Alımı ve Subay Alımı İlanına Müracaatlar Ne Zaman Başlayacak?

Astsubay ve subay alımı temini yapılacağı 27 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazete üzerinden ilan edilmiştir. Başvuruların ne zaman ve nasıl yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Fakat 2023 yılı KPSS puanıyla alım yapılacağı nedeniyle KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra başvurularının alınacağı tahmin edilmektedir.

Resmi Gazete ilan duyurusu için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.