EkonomiGenelTürkiye

Türkiye, IMF’den destek talebinde bulundu mu? Bakanlık konuyla ilgili açıklama yaptı!

Türkiye IMF İle Destek İstemiyor: Hazine ve Maliye Bakanlığı Açıklama Yaptı

IMF İle Görüşmeler Başlamıyor: Davet Yapılmadı

Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, Türkiye’nin IMF heyetini çağırdığı ve görüşmelerin başlayacağı şeklindeki iddialar kesin bir dille yalanlandı. Türkiye, resmi bir davet yapmadığı gibi bu talebin de karşılığında heyetler arası görüşmelere başlama kararı bulunmamaktadır. Türkiye’nin IMF ile ilişkisinin farklı sebeplerle heyet görüşmesi yapabileceği belirtilmiştir.

Farklı Gerekçelerle Heyet Görüşmesi Mümkün

Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine göre, IMF’nin Türkiye ile ilgili teknik ekibinde değişiklik yapılmış ve yeni isimler eklenmiştir. Türkiye’nin yeni teknik ekibi ülkeyi daha yakından tanımak ve son dönemdeki ekonomi politikaları hakkında bilgi edinmek isteyebileceği vurgulanmıştır. Bu bağlamda, IMF’nin Türkiye heyetinin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ziyarette bulunabileceği ve bu ziyaretin destek talebiyle ilgisi olmadığı belirtilmiştir.

Türkiye’nin IMF’ye para bulmak amacıyla başvurduğu iddiaları bu açıklama ile çürütülmüştür. Türkiye, uzun yıllardır IMF ile destek ilişkisi kurmamaktadır, geçmiş dönemlerde olduğu gibi.

Türkiye, IMF'den destek talebinde bulundu mu? Bakanlık konuyla ilgili açıklama yaptı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.