EkonomiGenelTürkiye

Erdoğan: Fahiş Fiyat ve Enflasyonla Mücadele Ediyoruz!

ENFLASYON KÜRESEL KAYNAKLI

Küresel kaynaklı ekonomik sıkıntılardan bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya genelinde son 60-70 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyonun bizim de zorlandığımız bir gerçektir. İş dünyası ve diğer tüm kesimlerin yaşadıkları zorlukların farkındayız. Bu sorunları çözmek için adımlar atıyor ve atmaya devam ediyoruz. Orta Vadeli Program, önümüzdeki dönem için bir yol haritası olarak görülmektedir ve yakın zamanda halkla paylaşılacaktır.” şeklinde konuştu.

FAHİŞ FİYAT BALONU SÖNÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş fiyatlar hakkında da konuşarak, “Fahiş fiyat balonu yavaş yavaş sönmeye başladı. Aldığımız tedbirlerle birlikte piyasalar zaman içinde dengeye oturacaktır. Ekonomide önceliğimiz değişmemiştir. Türkiye ekonomisini yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla ile büyütmek konusunda kararlıyız. Vatandaşlarımızın işlerini ve gelirlerini koruma da önceliğimizdir. Kazanımlarımızın geriye gitmesine asla izin vermeyiz.” ifadelerine yer verdi.

İş dünyasına da mesajlar ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyasının önerileri, eleştirileri ve ekonomi politikalarımıza verdikleri destek ayrı ayrı önemlidir. 21 yıllık iktidarımız boyunca iş dünyasıyla sürekli bir istişare içinde olduk. Bu diyalog kapısını açık tutmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin büyümesi, kalkınması ve refahının artması konusunda iş dünyasının desteğinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız.” şeklinde konuştu.

Erdoğan: Fahiş Fiyat ve Enflasyonla Mücadele Ediyoruz!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.