EkonomiGenelTürkiye

Yeni konut kredisi kampanyası: %0.99 ve %1.20 oranları masada!

YENİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yeni konut kredisi kampanyası için yüzde 0.99 ve 1.20 oranı masada – Konut sahibi olmak isteyen kişiler yükselen ev fiyatları sonrasında bankaların konut kredisi paketlerine yönelirken yükselen faiz oranları kredi çekerek ev sahibi olmayı zorlaştırmıştı.

FAİZ ORANLARI İLE İLGİLİ BEKLENTİLER ARTIYOR

Yaşanan dalgalanma sonrasında konut satış rakamlarında sert düşüş yaşanırken müteahhitler bir kere daha hükümetin kapısını çalmıştı. Hükümet konut fiyatlarını düşürmek ve kiracıların ev sahibi olmasını sağlamak adına yeni çalışmalar yürütürken yeni konut kredisi kampanyası gündeme gelmişti.

Müteahhitler, hükümete sunulan 2 seçenekle konut kredisi desteği için faiz oranlarını gündeme getirdi. Sıfır konut almak isteyenlere psikolojik destek olarak kabul edilen 0.99 oranı öne çıkarken, 2. el konutlarda ise 1.20 faiz oranı gündeme geldi.

YENİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI DETAYLARI

Kamu bankalarında dahi oranların yüzde 3 civarını görmesi konut satış rakamlarını olumsuz etkilerken, yeni konut kredisi kampanyasında sıfır konutlar öne çıkarılmak isteniyor. Bu kampanyada da, daha önceki kampanyalarda olduğu gibi ev yatırımı yapmak isteyenlerin değil, ev sahibi olmak isteyenlerin kampanyadan yararlanmak isteyen kişilere özel şartlar getirilmesi bekleniyor.

Kampanya dahilinde tapusu olmayan kişilerin ve ilk evlerini alacak olanların, 5 sene boyunca satmama şartı ile kampanyadan faydalanabileceği belirtiliyor. Özellikle düşük faizli kredinin kamu bankaları tarafından verilebileceği ön görülüyor.

Yeni konut kredisi kampanyası: %0.99 ve %1.20 oranları masada!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.