EkonomiGenelTürkiye

“2450 Memur ve Personel Alımı Kılavuzu: Camilere ve Kurslara İlişkin Detaylar”

Memur ve Personel Alım İlanı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2450 Memur ve Personel Alımı İlanı Yayınladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 2450 memur ve personel alımı yapacağını duyurdu. Alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde ve 4 / B sözleşme bünyesinde gerçekleştirilecektir. Alımlar, kuran kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım pozisyonları için yapılacak. Kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak, ilanın gerekli şartlarını sizler için derledik.

Kamu Memur Alımı Kadro Dağılımı Belli Oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan ilana göre,

– KKÖ (Kur’an Kursu Öğreticisi) pozisyonuna 100 memur alımı yapılacaktır.

– İH (İmam Hatip) pozisyonuna 2300 memur alımı yapılacaktır.

– MK (Müezzin Kayyım) pozisyonuna 50 memur alımı yapılacaktır.

KPSS Şartı Aranıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan güncel başvuru kılavuzuna göre, adayların en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. Adayların eğitim seviyelerine göre farklı şartlar bulunmaktadır. 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan lise mezunları için P-122, ön lisans mezunları için P-123 ve lisans mezunları için ise P-124 puan türünden 50 taban puanı almış olmaları gerekmektedir.

Memur Alımı İşe Alım Süreci

İlan edilen kadro için KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak suretiyle, kadronun 3 katı kadar aday sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Sözlü sınavlar Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), İzmir, Kayseri, Konya, Trabzon, Samsun ve Rize merkezlerinde gerçekleştirilecektir. Adaylar başvuru sırasında sınava girmek istedikleri şehri başvuru ekranından tercih etmeleri gerekmektedir. Sınavda başarılı olmak için en az 70 taban puanı almış olmak gerekmektedir.

Başvuru Şekli ve Tarihi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan ilanda belirtilen şartları taşıyan adaylar, başvurularını 25 Eylül 2023 tarihinden itibaren gerçekleştirebileceklerdir. Başvurularınızı, 6 Ekim 2023 tarihine kadar kurumun resmi internet sitesi üzerinden online olarak tamamlamanız gerekmektedir.

Başvuru yapmak için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.