EkonomiGenelTürkiye

TUİK 20 Kamu Memur ve Personel Alacak

TUİK Kamu Memur Alımı ve Personel Alımı

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, 11 Ekim 2023 tarihinde yayınladığı ilan ile 20 kamu personeli alımı yapacak. Alınacak kişilere uzman yardımcısı ünvanı verilerek yetiştirme amaçlanıyor. Türkiye genelinden başvuruların kabul edileceği bu alım hakkında detayları Kamupersonelialim.com sitesi olarak sizler için hazırladık. Başvuruya geçmeden önce sunmuş olduğumuz rehberi incelemenizi tavsiye ederiz.

TUİK Kamu Personel Alımı Başvuru Şekli

Başvurular 11 Ekim 2023 (09:00) – 20 Ekim 2023 (18:00) tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Uzman Yardımcılığı giriş sınavına başvuracak adayların son başvuru tarihi olan 20 Ekim 2023 itibariyle aşağıda belirtilen genel ve özel şartları taşımaları gerekmektedir.

Uzman Yardımcısı Alımı Öğrenim Durumları

İktisat, İşletme, Maliye, İstatistik, Ekonometri, Matematik, Endüstri Mühendisliği, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yapay Zeka Mühendisliği, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği bölümü mezunları başvuru yapabilirler.

Memurlar Başvuru Özel Şartları

ÖSYM tarafından 2022 veya 2023 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) katılıp, TABLO’da belirtilen puan türlerinden herhangi birinde en az 80 puana sahip olmak gerekmektedir. Ayrıca, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Çince ve Arapça dillerinden biri için Yabancı Dil Sınavı’ndan (YDS) 60 ve üzeri puan almış olmak veya uluslararası geçerliliği olan bir belgeye sahip olmak gerekmektedir.

Başvuru kılavuzu

TUİK 20 Kamu Memur ve Personel Alacak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.