EkonomiGenelTürkiye

“Nakit Yardımı: Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’tan müjde!”

AİLELERE YAPILAN SED ÖDEMELERİ HAKKINDA

Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesi nedir?

Sosyal Ekonomik Destek (SED), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yapılan bir ödemedir. Bu ödeme, aile birliğinin korunması ve çocukların aile ortamında sağlıklı bir şekilde yetişmeleri amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Bakan Göktaş, SED ödemeleri hakkında ne açıkladı?

Bakan Göktaş, çocuk politikalarının temelinin aile birliğini koruma ve çocukların aile ortamında sağlıklı bir şekilde yetişmeleri olduğunu vurgulayarak, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek verdiklerini belirtmiştir. Aile birliğinin korunmasına ve çocukların aileleriyle birlikte geleceğe hazırlanmasına büyük önem verdiklerini ifade etmiş olan Bakan Göktaş, çocukların ekonomik sebeplerle ailelerinden ayrılmamalarını hedeflediklerini dile getirmiştir.

Bakan Göktaş’a göre, 2023 yılında toplam kaç TL SED ödemesi yapıldı?

Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir şekilde herkesi geride bırakmayan bir toplum vizyonu anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Bakan Göktaş, “SED ödemesiyle aileleri yalnız bırakmıyoruz. SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. Bu doğrultuda 2023 yılı Eylül ayında, SED hizmetinden yararlanan çocuklarımızın ailelerinin hesaplarına toplam 579 milyon TL ödeme yatırdık” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

2023 yılı SED ödemesi ne kadar zamlandı?

2023 yılı Temmuz-Aralık döneminde ihtiyaç sahibi ailelere yapılan SED ödemesi %17,55 oranında zamlandı. Bu zamla birlikte, 3 bin 38 lira ödeme alan bir aile, yeni zam oranıyla birlikte 3 bin 571 lira ödeme alacak.

Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması ise 4.853 TL’den 5.704 TL’ye çıkarıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.