EkonomiGenelTürkiye

İstanbul – Ankara YHT Bilet Fiyatı Yüzde 55 Arttı, İşte Yeni TL Değerleri!

YHT Bilet Fiyatlarına Yüzde 55 Zam Geldi, Ulaşım Lüks Olmaya Başladı!

Türkiye’de vatandaşların cüzdanını etkileyecek zamlara devam ediliyor. Yüksek enflasyon karşısında iyice ezilen vatandaşlar her gün bir başka zam haberi ile karşılaşıyorlar. Son olarak zam haberini Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) verdi. Bu kurum tarafından işletilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerine zam yapıldığı açıklandı. Zamlı tarifeler işleme konulurken zam oranının yüzde 55’i bulduğu görülüyor.

ULAŞIM LÜKS OLMAYA BAŞLADI!

Vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için maliyetleri artmaya devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlarla karayolu ulaşımı vatandaşlar için sorun olmaya başlarken bir süre önce hava yolu taşımacılığında da uçak biletlerine zam yapılmıştı. Şimdi ise zam sırası demir yolu taşımacılığına geldi. TCDD tarafından bir zam kararı alınarak uygulamaya sokuldu.

YHT BİLETLERİ ZAMLANDI!

Türkiye’nin genelinde yaygın olmayan ama önemli lokasyonlarda milyonlarca vatandaşa hizmet veren YHT için bilet fiyatlarına zam yapıldı. Zamlı bilet fiyatları tüm tarifelerde uygulanmaya başlanırken YHT seferleri artık bu artış yapılmış fiyatlarla yapılıyor. Vatandaşlar bilet almak istediklerinde yüzde 55’e varan bir fark ile karşılaşmaya başladılar.

En çok kullanılan Ankara – İstanbul YHT seferinde vatandaşlar 323 TL’ye bilet alabiliyorlardı. Artık bu fiyat 430 TL’ye yükseldi. Aynı şekilde Ankara – Konya YHT seferinde de bilet fiyatı 146 TL’den 200 TL’ye çıkarıldı. Ankara – Eskişehir YHT seferinde ise bilet fiyatları 136 TL’den 225 TL’ye yükseltildi. Ankara – Yozgat hattı için biletler 130 TL’den 173 TL’ye çıkarıldı.

Bazı YHT seferlerinin bilet fiyatları şu tutarlara yükseldi:

  • Sivas – Ankara YHT bileti: 475 TL
  • Ankara – İstanbul YHT bileti: 430 TL
  • Ankara – Eskişehir YHT bileti: 225 TL
  • İstanbul – Karaman YHT bileti: 630 TL
  • Ankara – Yozgat YHT bileti: 173 TL

Ulaşımda yapılan zamlarla beraber vatandaşların seyahat maliyetleri de yükseldi. YHT için yıl sonuna kadar en az 2 defa daha zam yapılabileceğine dair değerlendirmelerde bulunuluyor.

İstanbul - Ankara YHT Bilet Fiyatı Yüzde 55 Arttı, İşte Yeni TL Değerleri!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.