EkonomiGenelTürkiye

9.500 TL’lik Telefon ve 10GB Ücretsiz İnternet Detayları Yayımlandı, 1 Kasım’da Başlıyor!

Üniversite Öğrencilerine 5 Bin 500 Lira Cep Telefonu ve Bilgisayar Desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz.” demesinin ardından karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar…

1 Kasım’da Başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Üniversite öğrencilerine 5 bin 500 lira cep telefonu ve bilgisayar desteği 1 Kasım’da başlıyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 26 yaşından gün almamış yükseköğretim öğrencileri uygulamadan yararlanacak. Öğrencilere her ay da 10 GB ücretsiz internet sağlanacak.

Vergisiz Cep Telefonu Satışı Nasıl Olacak?

* Satın alma tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış olan, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanır.

İkinci El Telefon Kapsam Dışı

* İkinci el cihaz satın alımlarının destek kapsamı dışında olduğu aktarılırken, her öğrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği destek tutarının toplamının en fazla 5 bin 500 TL olduğu ifade edildi.

* Kararda, “Söz konusu öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz aylık en fazla 10 GB olacak şekilde yıllık 120 GB’dir. Bu destek, ilgili öğrenci adına kayıtlı bir hatla kullanılır” denildi.

* Bu destek, nihai satış 9 bin 500 TL’yi aşmayan mobil telefon ve cihadları ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen fatura ile yapılan satın alımlarda kullanılır.

İki Yıl Kullanım Zorunluluğu

* Diğer yandan mobil telefonu destekten yararlanarak alan öğrenciler, satın alma tarihinden itibaren en az iki tam yıl süre ile sadece kendi kullanabilecek ve telefonu başkasına devredemeyecek.

Usulsüzlük Tespit Edilirse Ne Olur?

Verilen desteğin kötüye kullanımı halinde (usülsüz kullanım veya şartların ihlali vb.) yararlanılan destek tutarı, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51’nci maddesinde belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak faizle birlikte destekten yararlanandan geri alınacak.

9.500 TL'lik Telefon ve 10GB Ücretsiz İnternet Detayları Yayımlandı, 1 Kasım'da Başlıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.