EkonomiGenelTürkiye

Son Borç Fırsatı: Borcu Olanları Hemen Buraya Alalım!

**SGK Borçları için Ek Süre Verildi!**

SGK’ya olan borçlarını peşin veya taksitli ödeme seçeneğiyle yapılandıranların, 3 Ağustos tarihine kadar ödemeleri gereken tutarları ödemeyen veya eksik ödeyen vatandaşların bu tutarları, 31 Ağustos tarihine kadar hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri halinde, katsayı uygulanmaksızın 7440 sayılı bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerinden faydalanabilecekleri açıklandı.

**Süre Sürekli Erteledi!**

Yapılandırma kanunu kapsamında SGK’ya olan ve yapılandırılan borçlar için ödeme süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatılmıştı. Peşin ödeme yapacak olanlar veya taksitli ödeme yapacak olanların 1. taksitleri bu tarihe kadar yapılması gerekiyordu. Ancak sigorta primleriyle yapılandırma borçlarının ödenme tarihlerinin aynı döneme denk gelmesi nedeniyle SGK ödeme sistemlerinde büyük bir yoğunluk yaşandı ve bu sebeple süre, yeni bir değerlendirmeyle 3 Ağustos tarihine kadar uzatıldı. Son bir değerlendirme yapıldıktan sonra sistemsel nedenlerden dolayı ödeme yapamayan vatandaşların olduğunun tespit edildiği belirtildi ve sürenin bazı koşullarla 31 Ağustos’a kadar yeniden uzatıldığı bildirildi.

Öte yandan, taksitle ödeme yapmayı tercih eden ancak birinci ve ikinci taksit ödemelerini yerine getirmeyen işverenlerle sigortalıların, ödeme yapabilmek için dosyalarının olduğu SGK il müdürlüklerine başvurarak ödeme planlarını peşin ödemeye dönüştürmeleri gerektiği belirtildi.

Son Borç Fırsatı: Borcu Olanları Hemen Buraya Alalım!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.