EkonomiGenelTürkiye

Devletten müjde! 1-2-3-4 çocuklu ailelere 4.358 TL yardım için başvurular başlıyor. Başvuru detayları için buraya tıklayın!

Çocuk Desteği: Artışla Birlikte Yardım Tutarları Değişiyor

İhtiyacı olan vatandaşlara yapılan sosyal destek ödemelerinden biri de çocuk desteği. Memur maaş katsayısında yaşanacak artışla birlikte çocuk desteğinde de tutar artacak. Çocuklu ailelerin alacağı sosyal yardım miktarı değişecek. 1-2-3-4 ve daha fazla çocuk sahibi olan aileler e-Devlet’ten başvuru yaparak (başvurunun onaylanması halinde) her ay düzenli binlerce lira alabiliyor. Destek ödemeleri PTT aracılığı ile veriliyor. Peki ailelere çocuk desteği ne kadar, kaç TL? Çocuk desteği parası nasıl alınır, başvuru şartları neler? İşte detaylar…

Çocuklu Ailelere Müjde!

İhtiyacı olan vatandaşlara yapılan sosyal destek ödemelerinden bir tanesi olan çocuk desteği paraları da Temmuz zammıyla birlikte artacak.

Memur maaş katsayısında yüzde 6’lık toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkıyla oluşacak yüzde 17.55’lik artış, refah payıyla daha da büyüyecek.

Refah payının katsayıya nasıl yansıyacağı merakla beklenirken, şu ana kadar oluşan 17.55’lik artışa göre sosyal yardım ödemeleri şöyle değişecek:

65 Yaş Aylığı

Sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara ödenen maaş tahmin gerçekleşirse bin 997 liradan 2 bin 348 liraya ulaşacak.

Bu destekten yararlanmak için bakılan kişi başı gelir sınırı da yeni asgari ücretle birlikte yükseldi. 65 yaş aylığı için kişinin kendisinin ve eşinin gelirine bakılıyor. Kişi başına düşen gelir artık 3 bin 800 lira 77 kuruşun altındaysa 65 yaş aylığından yararlanılabilecek.

Evde Bakım Aylığı

Bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için sağlanan 4 bin 336 lira tutarındaki evde bakım desteği de 5 bin 97 liraya çıkacak.

Bu destekten yararlanmak da asgari ücretteki artışla kolaylaştı. Hane içinde kişi başı gelirin artık 5 bin 671 lira 20 kuruş yerine 7 bin 601 lira 55 kuruştan az olması gerekiyor.

Engelli Aylığı

Yüzde 40-69 engeli olanlara ödenen aylık bin 594 liradan bin 874 liraya, yüzde 70 ve üzeri engeli olanların aylığı da 2 bin 392 liradan 2 bin 811 liraya yükselecek. Bu aylıktan halen hane içinde kişi başına düşen geliri 3 bin 800 liradan az olanlar yararlanacak.

Engelli Yakını Aylığı

18 yaşından küçük engellilerin yakınlarına aylık bin 594 lira ödenirken, bu tutar bin 874 liraya çıkacak. Bu destek hane içinde kişi başına düşen geliri 2 bin 835 liradan az olanları kapsıyordu. Bu gelir sınırı yeni asgari ücretle 3 bin 800 liraya yükseldi.

Hastalara Nakdi Yardım

Tüberküloz veya SSPE hastalarına yapılan 4 bin 336 lira tutarındaki yardım da 5 bin 97 liraya ulaşacak. Ayrıca tüberküloz hastaları için ilave aylık 600 lira bakım yardım ödemesi yapılabiliyor. İki ödemeyi de alanlar 5 bin 697 lira alabilecek.

Ailelere Çocuk Desteği

Ailelere çocuklarının yanında bakımına imkan sağlan

Devletten müjde! 1-2-3-4 çocuklu ailelere 4.358 TL yardım için başvurular başlıyor. Başvuru detayları için buraya tıklayın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.