EkonomiGenelTürkiye

Dolar 1 Dolar’dan fazla TL! Son dolar fiyatı ne kadar?

Dolar Kuru Neden Yükseldi ve Ne Kadar Oldu?

Dolar kuru Türkiye ekonomisi için son günlerde hareketli bir döneme giriş yaptı. Piyasaların açılmasıyla birlikte dolar kurunda hafif bir yükseliş eğilimi görüldü. Uzun bir süre neredeyse sabitlenmiş durumda olan dolar kuru, bugün beklenmedik bir hareketle yükselmeye başladı. Peki, dolar kuru neden yükseldi ve bu yükseliş devam edecek mi? İşte yanıtları…

Dolar Kuru Kaç TL Oldu?

Dolar kurundaki yükseliş hareketiyle birlikte artık psikolojik eşik olarak görülen 27 TL sınırı geçildi. Dolar kuru şu anda 27,02 TL seviyesinde işlem görürken, bu yükselişin nedeni hakkında araştırmalar başlatıldı. Dolar kuru daha önce de sığ piyasalarda zaman zaman 27 TL’nin üzerine çıkmış olsa da, bu yükselişler genellikle kalıcı olmamaktaydı. Ancak bugün yaşanan yükseliş, 26,96 TL seviyesinde sabitlenen kur sistemine aykırı bir şekilde gerçekleşti.

Merkez Bankası Müdahale Ediyor mu?

Dolar kuruna Merkez Bankası’nın müdahale edip etmediği tam bir bilinmezlik haline dönmüş durumda. Merkez Bankası’nın yeni yönetimi göreve geldiğinde, dolar kuruna müdahale etmeyeceklerini açıklamışlardı. Bu açıklama sonucunda kuru serbest bırakılmış ve değeri 19 TL’den 26 TL seviyesine kadar yükselmişti. Ancak o noktada bir denge sağlanmış ve dolar kuru 26,95 TL ile 26,98 TL arasında sıkışmış durumda kalmıştır. Bu sıkışmanın ise ekonomistlere göre Merkez Bankası’nın müdahalesiyle gerçekleştiği düşünülmektedir. Ancak Merkez Bankası bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştır. Bu nedenle Merkez Bankası’nın arka kapı operasyonları hakkında kesin bir ifade kullanılamamaktadır.

Gram Altın Ne Kadar?

Dolar kurunun etkilediği diğer bir yatırım aracı ise gram altındır. Gram altın, dolar kurundaki hafif yükselişten etkilenemedi. Çünkü ons altının düşüş oranı daha yüksek oldu ve bu durum gram altın fiyatını yükseltmedi. Şu anda gram altın bankalar arası piyasalarda 1.680 TL seviyesinden satılmaya devam edilmektedir.

Dolar 1 Dolar'dan fazla TL! Son dolar fiyatı ne kadar?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.