EkonomiGenelTürkiye

MİT Kamu Personel Alımı: Sağlık Personeli, Tekniker ve İha Pilotu Aranıyor

MİT Kamu Personel Alımı İş İlanları

MİT Personel Alımı Nedir?

MİT (Millî İstihbarat Teşkilât) personeli olmak isteyen kadın ve erkek adayların son dönemde popüler aranan konular arasında yer almaktadır. Bu alımlar, en az önlisans mezunlarından yapılacak olup, KPSS puan şartı aranmamaktadır. Kamupersoneliliam.com olarak sizlere gerekli şartları sunmaktayız.

MİT Memur Alımı Müracaat Kriterleri

İstihbarat Uzmanı Alımı:

İstihbarat Uzmanı kadrosuna başvuracak adayların 35 yaşını tamamlamamış ve üniversitelerin lisans eğitimi veren bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca, İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden yapılan YDS sınavında 70 taban puanını geçmiş olmanız gerekmektedir.

Dil Uzmanı Alımı:

Dil Uzmanı kadrosu için başvuracak adayların 40 yaşını doldurmamış ve tercümanlık, dilbilimi, çeviribilim edebiyat veya öğretmenlik bölümlerinden birinden mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca İspanyolca, İtalyanca veya Hollanda dilleri için en az 4 yıllık üniversite bölümlerinden mezun olmanız istenmektedir.

Mühendis Alımı:

Mühendis kadrosu için başvuracak adayların 34 yaşını tamamlamamış ve bilgisayar, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, matematik veya fizik mühendisliği lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Ayrıca İngilizce dilinden YDS sınavında puan almış olmanız gerekmektedir.

İHA Sistemleri Pilotu Alımı:

İHA Sistemleri Pilotu kadrosu için başvuracak adayların 35 yaşından gün almamış ve bilişim sistemleri, elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, bilgisayar mühendisliği, makine mühendisliği, mekatronik, harita, geomatik, uçak, uzay ve kontrol otomasyonu, veya meteoroloji mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

Sağlık Personeli Alımı:

Sağlık Personeli kadrosu için başvuracak adayların doktor veya sağlık personeli olmaları gerekmektedir. Ayrıca en az 5 yıl mesleki tecrübe sahibi olmanız ve 44 yaşını doldurmamış olmanız istenmektedir.

Tekniker Alımı:

Tekniker kadrosu için başvuracak adayların önlisans mezunu olmaları gerekmektedir. Adayların bilgisayar programlama, bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri, elektronik teknolojisi, elektronik haberleşme teknolojisi gibi alanlardan mezun olmaları gerekmektedir.

Koruma ve Emniyet Memuru Alımı:

Koruma ve Emniyet Memuru kadrosu için önlisans ve lisans mezunları başvurabilecektir. Önlisans mezunlarının 26 yaşından gün alınmamış, lisans mezunlarının ise 29 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca tercihen B sınıfı sürücü belgesine sahip olmanız istenmektedir.

Askeri Personel Alımı Başvuruları Nasıl Yapılmaktadır?

Başvurular online olarak https://www.mit.gov.tr/mks/ adresi üzerinden yapılmaktadır. Başvurularınızı ilgili siteden özgeçmiş belgelerinizle birlikte göndermeniz gerekmektedir.

MİT Kamu Personel Alımı: Sağlık Personeli, Tekniker ve İha Pilotu Aranıyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.