EkonomiGenelTürkiye

SGK Girişli Vatandaşlar İçin Müjdeli Haber: 5.625 TL Para Yardımı!

**SGK, İhtiyaç Sahibi ve Dar Gelirli Ailelere Yardım Sunuyor**

SGK, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere yönelik yardım kampanyaları sunmaktadır. Bu yardımlar, T.C kimlik numarasının sonu 0, 2, 6, 8 olan vatandaşlara belirlenmiş günlerde ödeme şeklinde yapılacaktır.

**SGK’dan 5.625 TL Yardım!**

Yapılan ara zam ile birlikte, en düşük %50 oranında hisse alan dul maaşı 3.750 TL’ye yükselmiştir. Çocuğu olmayanlar için ise bu miktar %75 oranında artırılarak 5.625 TL’ye yükselmiştir.

**Ödemeden Yararlanmak İçin Hangi Şartlara Uygun Olmak Gerekiyor?**

Ölen sigortalı vatandaşların hak sahiplerine ölüm aylığının bağlanabilmesi için belirli şartlar gerekmektedir. Bu şartlar, kanunun yürürlük tarihinden sonra ölen sigortalıların hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanabilmesi için geçerlidir. Şartlar şunlardır:

1. En az 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmalı veya 4/1-(a) sigortalıları için her türlü borçlanma süreleri hariç en az 5 yıldan beri sigortalı bulunup, toplamda 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmalıdır.
2. Vazife malullüğü veya yaşlılık aylığı bağlanmasına hak kazanılmış olmalı ve işlemleri tamamlanmamış olmalıdır.
3. Bağlanmış bulunan malullük, vazife malullüğü veya yaşlılık aylığı, sigortalı olarak çalışmaya başlamaları sebebiyle kesilmiş durumda iken ölen sigortalıların hak sahipleri, yazılı bir başvuruda bulundukları takdirde ölüm aylığına hak kazanırlar.
4. Ölüm aylığı bağlanabilmesi için 4/1-(a) sigortalıları için öngörülen her türlü borçlanma süreleri hariç en az 5 yıldan beri sigortalı bulunup, toplamda 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmalıdır. Ancak, 1/10/2008 tarihinden önce ölen sigortalı vatandaşların 900 gün hesabında borçlanılan süreler dikkate alınır.
5. Kendi nam ve hesabına çalışan sigortalıların hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanabilmesi için ölen sigortalıların genel sağlık sigortası primi dâhil, prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması gerekmektedir.

**Nasıl Başvuru Yapılır?**

Ölen çocuk yüzünden anne ve babaya maaş bağlanabilmesi için ölen SSK’lı çocuğun borçlanma süresi hariç en az 5 yıl boyunca sigortalı olması ve 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları priminin bildirilmiş olması veya 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarının bildirilmiş olması gerekmektedir.

SGK Girişli Vatandaşlar İçin Müjdeli Haber: 5.625 TL Para Yardımı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.