EkonomiGenelTürkiye

“Devlet, 40.000 TL’si Olanlara 300.000 TL Kredi İmkanı Sunuyor!”

Vakıfbank Emlak ile Devlet Destekli Ev Sahibi Olma Fırsatları

Vakıfbank Emlak ile Ekonomik Ev Sahibi Olma Fırsatı

Devletin düzenlediği desteklerden faydalanabilmek için Aile Bakanlığı’nın değerlendirmesinden geçmek gerekmektedir. Devlet, ihtiyaç sahibi olan her vatandaşa, ihtiyacının kapsamına göre ödemeler yapmaktadır. Şimdi de Vakıfbank tarafından yeni bir devlet desteği ödenmektedir. Bu destek sayesinde 340.000 TL’ye kadar 3+1 daire sahibi olmak mümkündür.

Vakıfbank Emlak Satışı ve Kredi Desteği

Vakıfbank, devlet destekli olarak ülkenin dört bir yanında bulunan 3+1 daireleri satışa sunmaktadır. Banka, resmi internet sitesi üzerinden bu dairelerin fiyatlarına ilişkin bilgi vermektedir. Vakıfbank Emlak üzerinden ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara cazip fırsatlar sunulmaktadır. Bunun yanı sıra Vakıfbank, düşük faiz oranlarıyla kredi desteği sunarak vatandaşların daha kolay bir şekilde ev sahibi olmasını sağlamaktadır. Vakıfbank, kredi geri ödemesi için yıllık %0,99 faiz oranı sunmaktadır. Evlerin listesi ise bankanın resmi internet sitesinde yer almaktadır.

Aile Bakanlığı’nın Ev Sahibi Yapma Destekleri

Aile Bakanlığı, evi olmayan dar gelirli vatandaşlara yönelik destekler sunmaktadır. Geçtiğimiz aylarda Aile Bakanlığı’nın desteğiyle evsizleri ev sahibi yapacak yeni bir destek ödemesi açıklanmıştır. Bu kapsamda prefabrik veya betonarme ev yapımı için 300.000 TL’ye kadar karşılıksız destek ödemesi yapılacaktır.

Ev Sahibi Olmak İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

Ev desteklerinden faydalanabilmek için başvurularınızı e-Devlet hesabınız üzerinden veya bağlı olduğunuz kaymakamlıkların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) yapabilirsiniz. Konut yardımı desteklerinden faydalanabilmek için hane başına düşen net asgari ücretin (2023 yılında 2.835,60 TL) 1/3’ünden düşük gelire sahip olmanız gerekmektedir. Ayrıca 18 yaş üstü her birey bu destek ödemesine başvurabilir. Engellilik durumu, yaşlılık durumu, tek ebeveyn olma durumu veya sigortasızlık gibi şartlardan en az birini taşımanız gerekmektedir. Başvuran kişinin üzerine yapılacak olan arsanın onarımı veya yeni bir ev yapılması gerekmektedir. Destek miktarları ise konut onarımı için 35.000 TL ile 100.000 TL arasında, prefabrik ev yapımı için 200.000 TL ve betonarme ev yapımı için 300.000 TL’ye kadar çıkmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.