EkonomiGenelTürkiye

Altın Fiyatları: 14 Eylül 2023 Güncel Veriler

Altın Piyasasında En Son Fiyat Değişiklikleri!

Altın piyasasının 14 Eylül 2023 tarihindeki fiyatları açıklandı. ABD enflasyonundan kaynaklanan düşüş, ons altın üzerinde etkili oluyor ve piyasadaki fiyatlamaları etkiliyor. Peki, altın fiyatları şu anda nasıl durumda? Bundan sonra altın piyasasında neler olabilir? Altın çeşitleri ne kadar tutarında satılmaktadır?

Altın Fiyatlarının Arkasındaki Etkileyen Faktörler!

Altın piyasası dünyada ABD ekonomisi tarafından yönlendirilmektedir. Bu nedenle, ABD enflasyonunun açıklanması doğrudan altın fiyatlarını etkilemektedir. Açıklanan enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde olması altın piyasasında baskı yaratmıştır. Yüksek enflasyon, FED’i zor bir durumda bırakmaktadır. Enflasyonla mücadele etmek için faiz silahını kullanan FED’in mevcut durumda faiz artırımından başka seçeneği yoktur. FED’in faiz artırımı yapması da altın fiyatlarını düşürmektedir. Önümüzdeki hafta yapılacak olan FED faiz kararı öncesinde, ABD enflasyonunun beklentileri aşması nedeniyle altın fiyatlarında bir geri çekilme yaşıyoruz.

Ons Altın Fiyatı Ne Kadardır?

ABD enflasyonundan kaynaklanan düşüşün ardından, ons altın fiyatının şu anda 1.909 dolar olduğu bildirilmiştir. Uzmanlara göre, ons altın fiyatı 1.895 dolar seviyesine kadar geri çekilebilir. Bu gerçekleşirse, ons altının dip noktasından yükselişe geçmesi beklenmektedir.

Gram Altın Kaç TL’dir?

Bankalar arası piyasada, gram altının fiyatı 1.650 TL olarak görülmektedir. Ancak, kuyumcularda fiyatlar makas aralığı nedeniyle bir miktar daha yüksek olarak uygulanmaktadır. Dolayısıyla, kuyumcularda gram altın 1.696 TL seviyesinden satılmaya devam edilmektedir. Gram altının fiyatı, dolar kurundaki ve ons altındaki değişimlere bağlı olarak artabilir.

Altın Fiyatlarında Son Durum!

Kuyumcularda satılan altın çeşitlerinin fiyatları aşağıdaki gibi açıklanmıştır:

  • 22 Ayar Altın: 1.630 TL
  • Çeyrek Altın: 2.785 TL
  • Yarım Altın: 5.571 TL
  • Tam Altın: 11.096 TL
  • Gremse Altın: 27.598 TL
  • 14 Ayar Altın: 1.117 TL

Altın Fiyatları: 14 Eylül 2023 Güncel Veriler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.