EkonomiGenelTürkiye

“Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’nda hesap sahibi olanların başvuruları için son tarih 15 Eylül! Başvuru yapmayanlar paralarını kaybedecek.”

15 Eylül SON! Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası Hesap Sahipleri İçin Son Başvuru Tarihi

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası hesap sahiplerine yapılan son dakika uyarısıyla hesapları için son başvuru tarihini hatırlattı. Milyonlarca hesap sahibini ilgilendiren açıklama doğrultusunda son başvuru tarihi 15 Eylül 2023 olarak belirlendi. Ancak, başvurularını bu süre içinde yapmayan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank hesap sahiplerinin paraları otomatik olarak silinecek!

Ziraat Bankası Hesap Sahipleri Dikkat! Zaman Aşımı İçin Son Başvuru Tarihi Açıklandı

Türkiye’nin en büyük bankası olan Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada, “Zamanaşımına Uğrayan Mevduatlara İlişkin Son Başvuru Tarihinin 15.09.2023 Tarihine Uzatılması” kararı alındığı belirtildi. Bu karar, 28.04.2023 tarihli ve 32174 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan BDDK’nın 27.04.2023 tarihli ve 10585 sayılı kararıyla alınmıştır. Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sebebiyle ilgili yönetmeliğin 8. maddesinin üçüncü fıkrası gereğince, başvuru süresinin 15.06.2023 tarihinden uzatılarak 15.09.2023 olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla, 2022 yılında zamanaşımı süresi dolan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar için son başvuru süresi, 15.09.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Halkbank Zaman Aşımına Uğrayan Hesaplar Listesi Uyarısı!

Halkbank tarafından yapılan zaman aşımı konusundaki açıklamada, “5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesi gereği, bankalardaki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi veya yazılı talimatı tarihinden itibaren 10 yıl içinde aranmayanların zaman aşımına tabi olduğu” belirtilmiştir. 2022 yılı itibariyle zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesi bankanın internet sitesinde dört ay boyunca ilan edilecektir. Listede adı bulunan müşterilerin en geç 15 Haziran 2023 tarihine kadar kimlik belgeleriyle birlikte hesaplarının bulunduğu şubeye başvurmaları gerekmektedir. Eğer bu tarihe kadar işlem yapılmazsa, yasal gereklilikler doğrultusunda zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacaklar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir.

Vakıfbank Zaman Aşımı Uyarısı! Hangi Hesaplar Silinecek?

Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada, “6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 83. Maddesi gereği, yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan emanet ve alacakların, hesap sahibinin en son talep veya işlem tarihinden, yatırım fonları ve değişken sermayeli yatırım ortaklıkları için ise tasfiye tarihinden itibaren on yıl içinde talep veya tahsil edilmemesi durumunda Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne gelir kaydedileceği” ifade edilmiştir. Ayrıca, ekli listelerde adı veya unvanı ile hesap bilgileri yer alan hesap sahiplerinin son başvuru tarihine kadar kimlik belgeleriyle herhangi bir Vakıfbank şubesine başvurmamaları halinde, hesaplarının tüm emanet ve alacakları Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne devredilecektir.

Bu uyarılara rağmen 10 yıl boyunca işlem yapılmayan hesaplar TMSF’ye devredilecektir. Hesap sahipleri, bankanın internet sitesini ziyaret ederek veya e-Devlet üzerinden “Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanlığı Bu Yıl TMSF’ye Devredilecek Hesaplara İlişkin Sorgulama” yazarak ilgili ekrana ulaşabilirler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.