EkonomiGenelTürkiye

“Bakan Işıkhan, asgari ücretin yeni gelişmelerini açıkladı: Rakam herkesi şaşırttı!”

## ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2024 İÇİN KAÇ TL OLACAK?

Asgari ücret, milyonlarca çalışanın maaş gelişmesini yakından takip ettiği bir konudur. Son dakika gelişmelerine göre, asgari ücrete ilişkin hesaplamalar TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarıyla yeniden yapılmaktadır. Bu durum, pek çok kişinin 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrette son rakam ne? sorularını araştırmasını hızlandırmıştır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan tarafından yapılan açıklamayla asgari ücretle ilgili güzel haberler gelmiştir. Hiç kimsenin beklemediği bir sürpriz olarak, asgari ücrete 17.104 TL’lik bir zam yapıldığı duyurulmuştur. Bu zam oranı maaşlarda yüzde 50’lik bir artış anlamına gelmektedir. Bakanın açıklamasıyla ilgili detaylar haberimizde yer almaktadır.

### ASGARİ ÜCRET İÇİN SİNYALİ VERMİŞTİ

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte asgari ücretle ilgili çalışmalar başlamaktadır. Hem memurlar, hem emekliler hem de asgari ücretliler için maaşlar yenilenecektir. Konuyla ilgili olarak Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, önemli bir açıklama yapmıştır. Kurtuluş, asgari ücrete yapılacak zam oranının yüzde 50 civarında olacağını söyleyerek, “Bakan Işıkhan’ın SSK ve Bağkur emeklilerine yapılacak zamın yaklaşık yüzde 38 olacağını tahmin etsek de bu oran, verilecek enflasyon farkını kapsamaktadır. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın, SSK ve Bağkur emeklilerine yapılacak zam oranının asgari ücretliye yapılacak zam oranının yüzde 50 civarında olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullanarak milyonları heyecanlandırmıştır.

BAKAN IŞIKHAN İŞARET ETMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücretle ilgili beklentileri yükselterek, yıl sonunu işaret etmiştir. “Yıl sonunda asgari ücrette enflasyon yükünü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz var” diyen Bakan Işıkhan, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu koşulların sabit gelirle çalışanlar için zor olduğunu ifade etmiştir. Sabit gelire sahip çalışanların zorluklarının göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtmiştir.

Asgari ücrete yapılan zam hakkında Kurtuluş’un açıklamasına göre, en düşük memur emeklisinin maaşında yüzde 50 zam beklendiği ve bu sayede maaşının 14.814 TL’ye yükseleceği tahmin edilmektedir. Ayrıca asgari ücretin de 17.104 TL seviyesine çıkması beklenmektedir. Bu yeni zam oranları, çalışanlar arasında umut ve heyecan yaratmıştır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.