EkonomiGenelTürkiye

“Zam Haberi! Yeni fiyatlar 23 Ekim Pazartesi’den itibaren yürürlükte”

**Eskişehir’deki Toplu Ulaşım Ücretleri Zamlandı**

Eskart Ücretleri Arttı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, 23 Ekim Pazartesi gününden itibaren toplu ulaşım ücretlerine zam yapılacağı duyuruldu. Yapılan zam ile birlikte yeni fiyatlar belirlendi.

12 TL’den 15 TL’ye Yükseldi

Yapılan son açıklamaya göre, Eskart ücreti tam olarak ödeyen yolcular için 12 TL’den 15 TL’ye, indirimli Eskart ücreti ise 6 TL’den 7,50 TL’ye yükseldi. Bu zam haberi bazı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, bazıları ise zam oranının yüksek olduğunu belirtti.

“Çözüm Bulunması Gerekiyor”

Bu konuyla ilgili değerlendirme yapan Muammer Koç isimli bir vatandaş, Eskişehir’de 48 yıldır yaşadığını ve şu şekilde konuştu:

“Eskişehir gibi bir yerde 15 lira gerçekten çok yüksek bir rakam. İstanbul’da bu rakamla 10, 20, 30 kilometre yol kat edebilirsiniz ve bu normal karşılanır. Ama burada her yer yürüyerek gidilebilecek mesafede. Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, şehrin tadını kaçırdı. Eskişehir halkı içinse bu durum oldukça üzücü. Çünkü bu adamı 20 senedir burada tutuyorlar ve 25 sene daha tutacaklar. Ben 48 senedir Eskişehir’deyim ama hiçbir değişiklik olmadı. Sadece Hasan Polatkan Caddesi adını verdiler, ama esasında bununla hiçbir ilgisi yok. Alt geçit, üst geçit gibi hiçbir yeni ulaşım noktası yapılmadı. Eskart ücretini 15 lira değil, 30 lira bile yaparsa Büyükerşen yine kazanacak. Bu durum gençlere ve millete yazıktır. Fakat Eskişehir halkı, ücreti 15 lira veya 20 lira da yapsa hiç itiraz etmez. Trafik sorunu her yerde yoğunlaşıyor. Kesinlikle bir çözüm bulunmalıdır.”

Pazartesi Gününden İtibaren Geçerli Olacak

Eskişehir’deki vatandaşlar için yapılan toplu ulaşım ücretleri zammının, Pazartesi gününden itibaren kentin genelinde geçerli olacağı belirtildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.