EkonomiGenelTürkiye

Kamu Görevlileri Hakem Heyeti merakla beklenen maaş zammı kararını ne zaman açıklayacak?

**Memur ve Memur Emeklileri İçin 2024-2025 Toplu Sözleşme Zammı Beklentileri**

**MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR!**
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nda yapılan görüşmelerde, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak olan zamlar belirlenmeye çalışılıyor. Hükümet ve memur sendikaları arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri, 2024 ve 2025 yılları için planlanmaktadır. Ancak, 22 Ağustos’a kadar taraflar arasında bir anlaşma sağlanamamıştır. Bu durumda son sözü Kamu Görevlileri Hakem Kurulu söyleyecektir. Kurul, toplu sözleşme zammını belirlemek amacıyla üçüncü kez bir araya gelmiştir.

**MÜZAKEREDE BEKLENTİLER**
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlık yapmaktadır. Görüşmeler sırasında, kamu işvereni son teklifini sunarken Memur-Sen, istedikleri zam oranını yeniden masaya getirmiştir. Ayrıca, müzakerelerde anlaşma sağlanamayan maddeler de Hakem Kurulu’nun önüne gelmiştir.

Hakem Kurulu, memurlara yapılacak olan zam miktarının yanı sıra, 4.850 TL bayram ikramiyesi ve 7.650 TL kira yardımı gibi konuları da karara bağlayacaktır. Memur-Sen, bu talepleri bir kez daha dile getirirken, kamu işvereni henüz onay vermemiştir. Şu ana kadar Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’ndan herhangi bir zam kararı çıkmamıştır. Müzakereler devam ederken, yarın dördüncü bir toplantı yapılacaktır.

**KARAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?**
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için toplu sözleşme kararı, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından verilecektir. Bu karara herhangi bir itirazda bulunma hakkı, kamu işvereni ve memur sendikalarına tanınmamaktadır. Hatta yasalar gereği, alınacak karar için itiraz yoluna başvurulamamaktadır. Hakem Kurulu, toplu sözleşme zammı konusunda kararını en geç 31 Ağustos tarihine kadar vermek zorunda olup, 3 gün içinde memur ve memur emeklilerinin maaş zammı kesinleşecek ve kamuoyuna duyurulacaktır.

Kamu Görevlileri Hakem Heyeti merakla beklenen maaş zammı kararını ne zaman açıklayacak?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.