EkonomiGenelTürkiye

Piyasalarda dolar ve euro kurunda kıyamet senaryosu!

Piyasalarda Kıyamet Senaryosu! Dolar ve Euro Kuru Yükseliyor – İşte Nedenleri

Arap-İsrail savaşı ve İran’ın açıklamaları ile Rusya’nın tonunu artırmasıyla birlikte, dünya gündemi son günlerde oldukça gerilimli bir hal aldı. ABD Başkanı Biden’ın “acil durum odasına gitmem lazım” sözleriyle kesintiye uğrayan basın toplantısı, Amerika’nın Orta Doğu’da yeni bir savaş isteği olduğu iddialarını gündeme getirdi. Bu durum, piyasalarda ciddi bir sarsıntıya neden oldu ve gelişmekte olan ülkelerin para birimleri, özellikle Türk Lirası olumsuz etkilendi. Dolar ve euro kurunda ise rekor seviyeler görüldü.

Dolar ve Euro Kurlarında Son Durum – Niçin Yükseliyor?

Dolar kurundaki yükseliş, dolar borcu olan kişileri endişelendirirken Türk Lirası’nın değer kaybı büyük bir panik ve endişe yarattı. Orta Doğu’daki gerilimin artmasıyla dolar ve euro daha da değer kazandı ve dolar 28 TL, euro ise 30 TL seviyelerini aştı.

Dolar kuru günü 28,0909 TL alış ve 28,0950 TL satış seviyesinde başlarken, euro kuru 30,0366 TL alış ve 30,0463 TL satış seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. İngiliz sterlini ise 34,5086 TL alış ve 34,5286 TL satış seviyelerinde bulunuyor. Piyasalar şu an için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararını ve gelecek hafta açıklanacak olan Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon raporunu bekliyor.

Piyasalarda dolar ve euro kurunda kıyamet senaryosu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.