EkonomiGenelTürkiye

1 TL’ye Zam Geldi! Merkez Bankası Önünde Madeni Para Kuyruğu

Merkez Bankası Önünde Madeni Para Kuyruğu! 1 TL’ye Zam Geldi…

Türk Lirası üzerindeki enflasyon baskısı nedeniyle Merkez Bankası önünde madeni para kuyruğu oluştu. Artan enflasyonla birlikte, ekonomistler 5 TL, 10 TL, 20 TL madeni para ve 500 TL, 1.000 TL kağıt banknot basılması gerektiğini dile getiriyorlar.

Merkez Bankası Başkanı Yeni Para Basımı Hakkında Konuştu

Merkez Bankası Başkanı Hafiye Gaye Erkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni para basımıyla ilgili bir çalışmalarının olmadığını belirtmişti. Ancak, piyasada bozuk para krizi her geçen gün büyümekte ve esnaf para karşılığında bozuk para talep etmektedir. Bazı illerde ise Merkez Bankası önünde uzun kuyruklar oluşmaktadır.

Piyasada Bozuk Para Kıtlığı!

Ürün fiyatlarında yapılan küsuratlı zamlar, bozuk para kıtlığına yol açmaktadır. Ulaşım ücretlerinin küsuratlı olması, şoför esnafını zor durumda bırakırken, ekmek fiyatlarının da küsuratlı belirlenmesi fırıncıların bozuk para ihtiyacını artırmaktadır.

Elazığ’da bozuk para sorununu çözemeyen bir esnaf, camına yapıştırdığı ilanla 100 TL madeni para getirenlere 110 TL ödeme yapacağını duyurdu. Aynı şekilde, birçok dolmuş şoförü de madeni para getirenlere fazladan ödeme yaparak bozuk para toplamaktadır.

Merkez Bankası Önünde Madeni Para Kuyruğu!

Eskişehir’deki esnaflar da bozuk para sorunu nedeniyle Merkez Bankası şubesi önünde saatlerce kuyrukta beklemektedir.

Bozuk para ihtiyacı olan esnaflar, Merkez Bankası önünde saatlerce kuyrukta beklemektedirler. Bir esnaf, “Üç gündür gidip gelip sıra bekliyorum. Sabahın erken saatlerinde geliyorum. Hava iyice soğudu, kış kapıda. Aynı sorunu sürekli yaşayacak mıyız? Bilmiyoruz” şeklinde konuşarak ürün fiyatlarının düzgün olması veya madeni para sorununun çözülmesini istediklerini ifade etti. Yeni bozuk paraların basımı bir kez daha gündeme gelmiş oldu.

1 TL'ye Zam Geldi! Merkez Bankası Önünde Madeni Para Kuyruğu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.