EkonomiGenelTürkiye

Yeni Zam: Aygaz, İpragaz, ve Milangaz Mutfak Tüpü Fiyatları Arttı!

*Mutfak Tüpü Fiyatları: Vatandaşların Bütçesini Sarsan Son Zamlar*

**Türkiye’de artan ekonomik gelişmeler, vatandaşların bütçelerini olumsuz etkilemeye devam ediyor.** Aileler, mutfak tüpü fiyatlarındaki sürekli artışlar nedeniyle maddi sıkıntılar yaşamaktadır. Son bir ay içerisinde birçok kez zam alan mutfak tüpü için yeni bir zam haberi daha geldi. Mutfak tüpü fiyatları açıklanırken, bu fiyat artışlarına şahit olanlar büyük bir şaşkınlık yaşamaktadır.

**500 TL SINIRINI AŞTI!**

LPG fiyatlarındaki artışlar, 12 kg’luk mutfak tüplerine olumsuz bir şekilde yansımaktadır. Firmalar arasında fiyat farklılıkları olsa da, şu anda 500 TL’nin altında bir mutfak tüpü bulunmamaktadır. Doğal gaz imkanı olmayan ailelerin temel ihtiyacı olan mutfak tüpüne gelen bu son zam, ailelerin bütçelerini zorlamaktadır. Bir süre öncesine kadar ortalama 465 TL’ye satılan mutfak tüpü fiyatının 500 TL’nin üzerine çıkması, vatandaşların gündemine oturmuştur.

**AYGAZ, MİLANGAZ, İPRAGAZ MUTFAK TÜPÜ FİYATLARI**

Mutfak tüpü fiyatları, şehir ve firmaya göre farklılıklar gösterebilmektedir. Bu farklılık, firmaların satış politikalarından ve nakliye maliyetlerinden kaynaklanmaktadır. Türkiye’nin en yaygın mutfak tüpü firmaları olan Aygaz, Milangaz ve İpragaz’ın İstanbul, Ankara ve İzmir’deki 12 kg’lik tüp fiyatlarını inceledik.

**Aygaz firmasının resmi internet sitesine göre**, 12 kg mutfak tüpü satış fiyatı 520 TL olarak belirlenmiştir.

İzmir için fiyat açıklaması yapan Aygaz, 12 kg mutfak tüpünün satış fiyatının 501 TL olduğunu bildirmiştir.

Aygaz bayilerinin Ankara’da mutfak tüpünü 497 TL’den sattıkları görülmektedir. Ankara, Aygaz firması için en ucuz il olarak bilinmektedir.

İpragaz’ın 12 kg mutfak tüpü fiyatlarında da 500 TL barajının aşıldığı görülmektedir. İstanbul’da İpragaz bayileri, mutfak tüpünü 500 TL’ye satmaya başlamıştır.

Türkiye genelinde yaygın bir bayi ağına sahip olan Milangaz’ın da fiyatlarında 500 TL barajı aşılmıştır. İstanbul’da Milangaz bayileri, 12 kg mutfak tüpünü 503 TL’den satmaktadır. Diğer illerde de benzer fiyatlar göze çarpmaktadır.

**Öte yandan, tüp firmaları tarafından belirlenen fiyatlarda kısa sürede yeni bir zam yapılmayacağı garanti edilmemektedir.** Durumu takip eden vatandaşlar bu gelişmeleri merakla beklemektedir.

Unutmayın, mutfak tüpü fiyatlarına gelinen bu nokta, vatandaşların ekonomik durumunu etkilemektedir. Umarız ilerleyen dönemlerde bu fiyat artışları kontrol altına alınır ve vatandaşlar rahat bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabilirler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.