EkonomiGenelTürkiye

Emekli Zammıyla Birlikte En Düşük Emekli Maaşı 10.000 TL’yi Aştı

Emeklilerin Zam Beklentisi Devam Ediyor: İşte Güncel Durum

YIL SONU ENFLASYON HEDEFİ DEĞİŞTİ!

Emekli vatandaşlarımızın zam beklentisi Türkiye genelinde hâlâ devam ederken, iktidar kaynaklarından yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Ekonomik hedeflerde yapılan değişiklikler ile birlikte emeklilerin zam hesapları ve oranları da güncellendi. Bu güncellemelerle ilgili bilgiler, hükümete yakın medya organlarında yer almaya başladı.

Enflasyonla ilgili olarak yıl sonu hedefi değişti ve bu değişiklik OVP (Orta Vadeli Program) ile duyuruldu. Merkez Bankası, yüzde 58 oranında bir enflasyon öngörüsü içerisindeydi. Ancak son iki ayda yüzde 9’un üzerinde çıkan enflasyon, bu öngörünün üzerine çıktı. Bunun üzerine yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 65 olarak revize edildi. Emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı da buna göre güncellendi ve 6 aylık enflasyon tahmini yüzde 37,76 oldu.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emeklilere maaşlarına ek zam yapılacağı bilinmektedir. Yeni hesaplamalara göre emeklilere enflasyon farkı olarak yüzde 37,76 oranında zam yapılacak ve buna ek olarak refah payı da eklenerek oran yüzde 45’e tamamlanacak. Bu doğrultuda, Ocak ayında emeklilerin maaşlarına yüzde 45 oranında zam yapılacağı en güçlü iddialardan biri olarak iktidar yanlısı medyada yer almaktadır.

Ayrıca, en düşük emekli aylığının da yılbaşında artırılması beklenmektedir. En düşük emekli aylığına yüzde 37,76 zam yapıldığında, 7.500 TL’lik tutarın 10.332 TL’ye yükselmesi beklenmektedir.

Öte yandan, emeklilere kademeli zam sistemi de uygulanacaktır. Bu sistem aslında Temmuz ayında başlaması planlanmıştı, ancak Ocak ayına ertelendi. Buna göre, düşük maaş alanlara yüksek oranda zam yapılması öngörülmektedir. Maaşlar, belirli baremlere ayrılarak, zam oranları da bu baremlere göre değişecektir. 5.000 TL ile 10.000 TL arasındaki maaşlar için farklı bir zam oranı uygulanırken, 10.000 TL ile 15.000 TL, 15.000 TL ile 20.000 TL ve 20.000 TL ile 25.000 TL arası maaşlar için de ayrı ayrı zamlar yapılacaktır. Böylece, düşük emekli maaşı alanların en düşük emekli maaşının altında kalmaları engellenecektir.

Emekli Zammıyla Birlikte En Düşük Emekli Maaşı 10.000 TL'yi Aştı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.