EkonomiGenelTürkiye

TBMM’de Torba Yasa: Emeklilere Ara Zam ve 29 Ekim İkramiyesi Var Mı?

**EMEKLİ MAAŞ ZAMMI İÇİN TBMM AÇILIYOR: EMEKLİNİN GÖZÜ TBMM’DE!**

Bugün TBMM’nin 28. döneminin 2. yasama yılı resmen başlıyor. TBMM’nin açılışında saat 14:00’te Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yapacak. Bu konuşmadan sonra yasama faaliyetleri tekrar başlayacak. Siyasetin gündemi Anayasa değişikliği olsa da, vatandaşların gündemi siyasetten farklı bir konuyu içeriyor. Özellikle emekliler, kendi gelirlerini artıracak adımların bir an önce atılmasını bekliyorlar.

**EMEKLİYE ARA ZAM: TORBA YASAYA GİRECEK Mİ?**

Emekli maaşlarına yapılacak zam, toplumun tüm kesimlerinin desteğini alan bir konu haline geldi. Bu konuda ise karar tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin elinde. Torba yasa teklifi ile birlikte emekli maaşlarına zam yapılması mümkün olabilir. Hatta TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde emekli zammıyla ilgili kanun teklifinin kendilerine ulaşması durumunda süreci hızlandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Bu nedenle ilk adımın hükümet tarafından atılması bekleniyor.

Ekim ayı içinde torba yasaya alınacağı iddia edilen emekli zamının henüz gerçekleşmediği bilgisi ulaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, emekli zamı konusunda henüz bir vizyon belirleyemediler. İki bakanlık da çalışmalarını sürdürürken, aşılamayan bir bütçe meselesi emeklilerin karşısına en büyük engel olarak çıkıyor.

**29 EKİM İKRAMİYESİ VAR MI?**

Emeklilere yönelik 29 Ekim ikramiyesi tartışma yaratmıştı. Ancak henüz bu konuda somut bir açıklama yapılmadı. Hükümet yanlısı medya tarafından 5.000 TL ikramiye şeklinde duyurulan bir iddia ortaya atıldı. Ancak bu iddia henüz doğrulanmadı. Emekli zamının bütçe engeline takıldığı düşünülürken, 29 Ekim ikramiyesinin de aynı engelle karşılaşacağı tahmin ediliyor. Gelen bilgilere göre 29 Ekim emekli ikramiyesi de torba yasada yer almayacak. İlk torba yasa teklifinde emeklilere dair herhangi bir düzenleme yapılmayacak.

TBMM'de Torba Yasa: Emeklilere Ara Zam ve 29 Ekim İkramiyesi Var Mı?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.