EkonomiGenelTürkiye

Büyük zam vakti geldi! Fiyatlara sadece 5 gün sonra yepyeni bir düzenleme yapılacak.

**Denizdeki Hava Koşulları Balık Fiyatlarını Etkiliyor**

Deniz ürünleri kış aylarında birçok insanın tercih ettiği besinler arasında yer alır. Ancak son zamanlarda yaşanan rüzgar ve şiddetli yağışlar, balıkçıların avlanamamasına neden oluyor. Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Moloz mevkisinde hamsi kilosu 100 TL, istavrit 50 TL, mezgit 100 TL, çupra 175 TL ve somonun tanesi ise 150 TL olarak satışa sunuluyor.

**”Deniz Suyu Soğuduğunda Balık Fiyatları Düşer”**

Dünya Gazetesi’nin aktardığı habere göre, hava engeli maalesef balık fiyatlarına olumsuz etki yapıyor. Balıkçı Emin Avcı, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Şu anda vatandaşlar daha ucuz olan istavriti tercih ediyor. 3-5 gün önce hamsi kilosu 50-60 TL civarındaydı. Ancak havalar soğuyunca ve deniz suyu soğuduğunda balık fiyatları düşer, balık miktarı artar. Umarım durum bu yönde gelişir” ifadelerini kullandı.

**En Çok Okunan Zam Haberleri:**

– Ekmek fiyatlarına zam geldi! Yeni fiyatı çift haneli oldu
– Sigaraya 5 TL zam solda sıfır kaldı, alkole 60 TL birden DEV zam
– Resmi Gazete’de yayımlandı, yüzde 123 zam geldi! Bunu yapana 3.036 TL PARA CEZASI kesilecek

**”Az Olduğu İçin Balık Pahalı Oluyor”**

Dün hamsinin piyasaya çıktığını ancak az miktarı olduğu için fiyatının da yüksek olduğunu belirten Süleyman Çakır, bu durumun hava koşullarından kaynaklandığını ifade ederek, “Dün yerli hamsi çıktı, fakat bugün bulunmuyor. Az geldiği için fiyatı da pahalı oluyor. Rüzgar ve hava koşulları sebebiyle balık avları yapılamıyor. Eğer deniz suyu soğur ve hamsi miktarı artarsa, fiyatlar da daha uygun hale gelecektir” dedi.

Büyük zam vakti geldi! Fiyatlara sadece 5 gün sonra yepyeni bir düzenleme yapılacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.