EkonomiGenelTürkiye

İşverenler dikkat! 4 asgari ücret cezası kaçırmayın!

**Özelikle Son Zamanlarda Evine Temizlikçi Çağıranlara Sigorta Yaptırmayanlara 4 Asgari Ücret Cezası Var!**

Evine temizlikçi çağıranlar, özellikle son zamanlarda yüklerini hafifletmek için tercih ettikleri bu yöntemle, sigorta konusunda dikkatli olmalıdır. Ev hizmetlerinde çalışan gündelikçi ve temizlikçilerin sigortalı olarak çalıştırılması gerektiği belirtilmiştir. Ancak bazı ev sahipleri, evine gelen gündelikçilere sigorta yaptırmamaktadır. Bu durumda sigorta yaptırmayan kişilere, cezai işlem uygulanacağı ifade edilmektedir.

**4 Asgari Ücret Cezası!**

Gündelikçi çağıran kişilere sürekli bir uyarı yapılmaktadır. Eğer bir evin temizliği için 4 günden daha uzun süreli işçi çalıştırılıyorsa ve bu çalışana sigorta yapılmıyorsa, cezai işlem olarak 4 asgari ücret uygulanacaktır. Bu nedenle gündelikçilere sigorta yapılması konusunda bilgi paylaşımı önemlidir.

Ayrıca kaçak çalıştıranlar tespit edildiğinde, 4 asgari ücret tutarında cezai işlem uygulanacak.

**4 Gün ve Daha Fazla Çalışana Sigorta!**

Sadece temizlikçilere değil, aynı zamanda çocuk bakıcılarına da sigorta zorunlu hale getirilmiştir. Gündelik bakıcılar, 4 gün veya daha uzun süreyle çalışıyorsa, zorunlu sigorta sistemine tabi olacaklardır.

Bunun yanı sıra, bakıcılara sigorta yaptırmayanlara da 4 asgari ücret tutarında ceza uygulanacaktır. Bu nedenle ilgili birimler tarafından yapılan uyarılara dikkat etmek ve denetim çalışmalarına devam etmek önemlidir.

İşverenler dikkat! 4 asgari ücret cezası kaçırmayın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.