EkonomiGenelTürkiye

Türkiye’de Asgari Ücret Artışı için Yeni Formül Belirlendi

İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Gaziantep Hatay Kahramanmaraş Aydın! 31 ilde asgari ücrete yeni ZAM formülü – Enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile son 2 senedir Haziran ayında ara zam yapılan ve enflasyon zammı hesaplanan asgari ücret için 2024 formulü aranıyor.

Enflasyon Zammı İle Asgari Ücrete Yeni Formül Aranıyor

Gelen zamlar daha ilk zamlı maaş cebe girmeden diğer ürün ve hizmetlere gelen zamlarla erirken gözler ara zam haberleri ve 2024 zam haberine çevrilmişti. Konu hakkında yeni bir kulis haberi ekonomi kulislerine bomba gibi düştü. Uzun süredir gündemde olan ve yerini koruyan bölgesel asgari ücret zammı hakkında yeni kulis haberi duyuruldu.

Bölgesel Asgari Ücret Zammı İle Büyükşehirlerde Yaşayanlara Daha Yüksek Zam Müjdesi!

Asgari ücrete gelecek olan yeni zam müjdesi büyük bir heyecanla beklenirken kulislere yeni zam haberi düştü. Yapılan açıklama kapsamında asgari ücrete bölgesel zam verilebileceği, büyükşehirlerde yaşayan kişilere yüzde 40 oranında diğer şehirlerde ise yüzde 20-25 bant aralağında zam yapılabileceği ifade edildi.

Söz konusu zam haberi için oranlar kulislerde konuşulurken Ankara, İstanbul ve İzmir için 15 bin TL bandının üzerine taşınmış olacak.

Büyükşehirlerde Yapılan Zam Oranları

Konuya ilişkin olarak, Türkiye’de bulunan 30 tane büyükşehirden bazıları için zam oranlarının açıklaması yapıldı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler için zam oranının yüzde 40 olması beklenirken diğer iller için ise yüzde 20-25 aralığında zam gerçekleştirilebileceği belirtildi.

Büyükşehirlerin Sayısı ve İsimleri

Türkiye’de güncel verilere göre, toplamda 30 adet büyükşehir bulunmaktadır. İlk büyükşehir olan şehirler Ankara, İzmir ve İstanbul olarak ilan edilmiştir. Daha sonra bu illere Adana, Bursa, Gaziantep, Konya ve Kayseri de eklenmiştir.

Türkiye’de yer alan büyükşehirler şu şekildedir: İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Konya, Kayseri, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Mersin, Kocaeli, Samsun, Sakarya, Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Ordu, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van.

Büyükşehirler arasında da kademeli zam formülü uygulanabileceği, 3 büyükşehir olan Ankara, İstanbul ve İzmir için daha yüksek zam uygulanırken bu rakamın diğer illere göre hayat pahalılığı oranlarına göre belirlenerek hesaplanabileceği ifade edildi.

Türkiye'de Asgari Ücret Artışı için Yeni Formül Belirlendi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.