EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere 3. Bayram İkramiyesi Miktarı Belli Oldu!

Emeklilere Zam ve İkramiye Müjdeleri!

Emekli maaşları yetersiz kaldı

4A, 4B ve 4C kapsamında emekli olan vatandaşlar, aldıkları zamların yetersiz olduğunu düşünüyor. Pek çok emekli, duruma karşı isyan ediyor. Emeklilerin sık sık isyanları gündeme geliyor ve ekim ayıyla birlikte yeni bir zam beklentisiyle harekete geçildi. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla zam çalışmaları başlatıldı. Hem emekli maaş zammı beklenirken hem de Cumhuriyet Bayramı için 29 Ekim’de ikramiye ödemesi yapılacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miktarı açıkladı

Milyonlarca emekli, Cumhuriyet Bayramı’nda alacakları ikramiye ödemesini merak ediyor. İlk olarak 5.000 TL olarak düşünülen ikramiye miktarıyla ilgili olarak yeni rakamlar ortaya atılmaya başlandı. Ancak net bir rakam henüz açıklanmadı. Tartışmalar devam ederken Erdoğan, konuya ilişkin son noktayı koydu. Peki ikramiye miktarı ne kadar olacak?

3 farklı ikramiye miktarı açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT’nin çıkmasıyla birlikte 16 milyona ulaşan emekli sayısı için müjdeli bir haber verdi. Emeklilerin zam oranları yüzleri güldürmediği için Cumhuriyet Bayramı’nda ikramiye ödemesi yapılması gündeme geldi. Cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümü nedeniyle emeklilere 5.000 TL ikramiye ödemesi yapılacağı düşünülüyor. İktidara yakın kaynaklar ve gazeteciler, Cem Küçük ve Abdulkadir Selvi gibi isimler, hükümetin bu konuda kararlı olduğunu ve 29 Ekim’de ikramiye sürprizi yaşanacağını söyledi.

Masada görüşülen rakamlar ne?

Zam ve ikramiye konularında meclisin nasıl bir tepki vereceği henüz bilinmiyor. Ancak 10.000 TL’lik bir teklife sıcak bakıldığı düşünülüyor. Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin, 29 Ekim’de mi yapılacağı ise henüz kesinleşmedi. Rakamla ilgili net bir açıklama şu an için yapılmadı. Kabine toplantısı sonrasında bu konuda bir açıklama yapılması bekleniyor.

Emekliye ara zam müjdesi

Emekli vatandaşlara ara zam yapılması gündemde. Ekim ayının yaklaşmasıyla birlikte emekliler, TBMM’nin açılmasıyla birlikte maaş düzenlemesi bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili kesin bir açıklama yapmıştı. Ayrıca Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de geçtiğimiz günlerde emeklilere düzenlemenin gerektiğini vurguladı. Bu durumda emekliler, Ekim ayında çifte bayram yaşayabilirler. Hem ikramiye ödemesi hem de emekli maaşlarındaki düzenlemeler, emeklilerin rahat bir nefes almasını sağlayacak.

Emeklilere 3. Bayram İkramiyesi Miktarı Belli Oldu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.