EkonomiGenelTürkiye

Memurların Toplu Sözleşme Randevusu Açıklandı

7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri, gelecek Salı günü başlayacak ve milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarını etkileyecek. Bu görüşmelerde yetkili konfederasyon ve hükümet temsilcileri bir araya gelerek memurlara yapılacak zam miktarını belirleyecek.

Görüşmelerin ilk toplantısı, 1 Ağustos tarihinde Çalışma Bakanı ve sendika başkanlarının katılımıyla gerçekleşecek. Daha sonra, 2-14 Ağustos tarihleri arasında hizmet kollarının teklifleri tartışılacak.

15 Ağustos’ta Çalışma Bakanı’nın katılımıyla kamunun teklifleri sunulacak. Bu teklifler, memur ve emekli maaşlarına altı aylık dönemlerle yapılacak zam miktarını içerecek.

Görüşmelerin devamı, 16-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek ve sonuçların açıklanması ve müzakerelerin tamamlanması 21 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

Sonrasında, 22-29 Ağustos tarihleri arasında hakem kurulu süreci işleyecek. Bu aşamada, taraflar arasında anlaşmazlık durumunda tarafsız bir hakem kurulu, tarafların tekliflerini değerlendirecek ve final kararı verecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.