EkonomiGenelTürkiye

“Türkiye’nin büyüme tahminleri Moody’s tarafından yükseltildi!”

TÜRKİYE EKONOMİSİ: YÜKSELEN BÜYÜME TAHMİNLERİ

Moody’s, Türkiye Ekonomisine Olumlu Tahminlerde Bulundu

Türkiye ekonomisinde özellikle seçim sonrası göreve gelen ekonomi yönetiminin uygulamaları meyvelerini vermeye başladı. Ekonomi alanındaki gelişmeler henüz vatandaşlara olumlu olarak yansımazken göstergelerdeki pozitif gelişmeler yabancılar tarafından da yakından takip ediliyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin büyüme tahminlerinde yükseltme kararı aldı.

Türkiye Ekonomisi Daha Fazla Büyüyecek!

Türkiye ekonomisinin büyüme tahminlerini değiştiren Moody’s daha önce bu yıl için yüzde 2,6 oranında büyüme olacağına dair tahmin açıklamıştı. Bu tahminde değişikliğe giden Moody’s Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,2 oranında büyüyeceğini açıkladı. 2023 yılının yanında 2024 tahminini de açıklayan Moody’s orada da tahmin yükseltti. 2024 yılında daha önce Türkiye ekonomisinin yüzde 2 büyüme gerçekleştirmesi Moody’s tarafından tahmin edilmişti. Şimdi ise bu tahmini yüzde 50 oranında artırılarak yüzde 3’e yükseltildi.

Dünya Resesyon Beklerken Türkiye Büyüyor

Dünyada ülke ekonomileri için oldukça sıkıntılı bir süreçten geçiliyor. ABD ekonomisinin resesyona girip girmeyeceği konuşulurken Türkiye ekonomisi için büyüme tahminlerinin yükselmesi pozitif algılandı. Bu büyümenin sürdürülebilir ve sağlıklı bir büyüme olup olmayacağı ise zamanla kendisini gösterecek. Buna dair henüz bir değerlendirme yapılamıyor.

Vatandaşın Cebine Yansıyacak mı?

Ülke ekonomilerinde büyümelerin her zaman o ülke insanlarının ceplerine yansıma garantisi bulunmuyor. Bu büyümenin ne şekilde gerçekleştiği ile alakalı bir durum. Üretim ve ihracat odaklı bir büyüme istihdamı yükselteceği için direkt vatandaş etkilenebiliyor. Ancak büyüme sermaye odaklı olunca bunun vatandaşa yansıması çok zor oluyor. Ancak büyüme rakamlarının yükselmesi az veya çok o ülke ekonomisinde tabana yayılan bir refah getirebiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.