EkonomiGenelTürkiye

Yeni Maaş Zammı Sızdırıldı: Memur Maaşı 30.375 TL’ye Yükseliyor!

Memurlara Yeni Maaş Zammı Teklifi Basına Sızdırıldı! En Düşük Memur Maaşı 30.375 TL Oluyor

2023 Temmuz zammı pazarlığında en yüksek maaş zammını alan memurlar, 7. dönem TİS görüşmesi için de son derece güçlü bir pozisyonda oturdular. 2024 yerel seçimleri öncesinde memurlar, sert bir zam pazarlığına girişirken, devam eden görüşmelerde talep edilen ilk rakam da basına sızdırıldı. Hatırlanacağı üzere, memurlara Temmuz ayı zammı olarak enflasyon zammı yanı sıra seyyanen zam da yansıtılmış, en düşük memur maaşı 22 bin TL seviyesine çekilmişti.

Memurlara 7. Dönem TİS Zammı Ne Kadar, En Düşük Memur Maaşı Yüzde Kaç Zamlanacak, Ne Kadar Zam Gelecek?

Devam eden görüşmeler hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “7’nci Dönem Toplu Sözleşme müzakere sürecimiz aralıksız devam ediyor. Sosyal diyalog anlayışıyla yürütülen müzakereler için yetkili sendikalarımıza ve bakanlık temsilcilerimize teşekkür ediyorum” ifadesini kullanmıştı.

Memur ve memur emeklisi olanların zam pazarlıklarını kapsayan 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde, Memur-Sen tarafından toplantıda açıklanan rakam da basına sızdırıldı. Toplantı esnasında Memur-Sen tarafından yapılan açıklamada, en düşük memur maaşına yüzde 35 oranında zam talep edildiği belirtildi.

Memur-Sen, en düşük memur maaşının bekar çalışanlar için kayıp yaşanmayacak şekilde düzenlenmesini savunarak, maaşlarda 22 bin TL yerine 30 bin TL taban ücret talebinde bulunacak. Eğer en düşük memur maaşı 30 bin TL’ye yükselirse, Temmuz ayına göre yüzde 36, Ocak ayına göre ise yüzde 153 oranında bir zam yapılmış olacak.

2024 Memur Maaş Zammı İçin Taban Ücret Teklifi Ne Kadar, Kaç TL?

Memur-Sen tarafından toplantıda talep edilen en düşük taban ücret maaşı için 30 bin TL rakamı masaya sunuldu. Zam pazarlığı devam ederken, taraflar yeni rakamlarını ileterek uzlaşma zemini arayacaklar.

Yeni Maaş Zammı Sızdırıldı: Memur Maaşı 30.375 TL'ye Yükseliyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.