EkonomiGenelTürkiye

“Yetkiliden önemli! Bugün ve yarın dışarı çıkmayın.”

Eyyam-ı Bahur Sıcaklıklarının Etkileri Devam Ediyor

Ağustos ayının gelmesiyle birlikte Türkiye, eyyam-ı bahur sıcaklıklarının etkisi altına girdi. Temmuz ayının kavurucu sıcaklarının ardından kısa bir süreliğine de olsa serinleme fırsatı bulan vatandaşlara kötü haber geldi. Artık çöl sıcaklıkları olarak da anılan eyyam-ı bahur sıcaklıkları etkisini göstermeye başladı. Uzmanlara göre sıcak hava dalgası, Türkiye genelinde etkisini sürdürecek ve termometrelerde ölçülen sıcaklık 40 dereceyi aşacak. Bu durumda vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

Küresel ısınma ve El Nino etkisiyle birlikte dünyanın birçok bölgesinde sıcaklıklar artmaya devam ediyor. Türkiye’de ise kavurucu sıcaklar özellikle ağustos ayında görülüyor. Eyyam-ı bahur sıcaklıkları olarak adlandırılan bu dönemde sıcaklık normalin üzerine çıkarak, yaklaşık 8 derece kadar artış gösteriyor. Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarında bu artışın daha da yüksek olacağı öngörülüyor. Bahar aylarında sıcaklık artışı yaşanması, uzmanlar tarafından dikkat çekilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

Termometrelerde ölçülen sıcaklığın 40 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Ayrıca, 3 büyük ilde herhangi bir yağış beklenmediği için hava açık ve güneşli olacak, bu durum da sıcaklığın daha da hissedilir olmasına neden olacak. Ankara’da ölçülen sıcaklığın bu hafta 35 dereceye kadar yükseleceği tahmin edilirken, hafta sonu ise 39 dereceye kadar çıkması bekleniyor. İzmir’de ise bu hafta sıcaklıklar 37 dereceye ulaşacak. İstanbul’da ise hava sıcaklığının 36 derece olması tahmin ediliyor. Meteoroloji uzmanları, eyyam-ı bahur sıcaklıklarının 8 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini belirtiyor.

Sıcak havalarda özellikle yaşlılar, engelliler ve 65 yaş üstü vatandaşların dışarı çıkmamaları önemle vurgulanıyor. Sıcaklıkla birlikte artan hava kirliliği, solunum sistemi sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle, vatandaşların güneşe maruz kalmamak için özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmaması ve sık sık su tüketmesi gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.