EkonomiGenelTürkiye

Asılma Gözü Geldi! Hükümet Asgari Ücrete Zam İçin Maaşları Düşünüyor!

Asgari Ücret Zammı İçin Tarih Verildi!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yaklaşırken, milyonlarca emekli ve çalışan, özel primlerin ve yıl sonu zamlarının ne zaman verileceğini merakla bekliyor. Ülkedeki asgari ücretle çalışanlar da bu finansal değişiklikleri dikkatle takip ediyor. 2024 yılı için, memur maaşlarındaki artışın ardından, benzer bir iyileştirme beklentisi yüksek.

Prof. Dr. Babuşçu’dan İlginç Tahminler

Prof. Dr. Babuşçu, konuyla ilgili ilginç tahminlerde bulundu. Ona göre, emekliler ve çalışanlar için yıl sonuna kadar büyük bir zam yapılacak; ancak bu yüksek zam oranı, 2024 ve 2025 yıllarında düşük seviyelerde kalacak. Babuşçu, hükümetin kısa vadede yüksek beklentiler oluşturup, uzun vadede bu beklentileri karşılamayabileceğini vurgulayarak, bu durumu yorumluyor.

Babuşçu ayrıca, 29 Ekim’de verilecek olan ‘5 bin TL Cumhuriyet primi’ konusunda da bu tür ödemelerin sadece bir “gecikme taktiği” olabileceğini belirtti. 2024 ve 2025 yıllarında enflasyon oranının altında zamların yapılacağına inanan Babuşçu, bu nedenle yıl sonu ve Cumhuriyet primi gibi vaatlerin, emekliler ve çalışanlar için sadece bir oyalama olduğunu düşünüyor.

Asılma Gözü Geldi! Hükümet Asgari Ücrete Zam İçin Maaşları Düşünüyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.