EkonomiGenelTürkiye

“İkinci El Araç Fiyatları Normalleşiyor, Galericiler Sinek Avlıyor”

**Eski Normale Dönen 2. El Araç Fiyatları! Galericiler Sinek Avlıyor**

Pandemi döneminde yaşanan şoklar, dünya çapında pek çok yeni olayla karşı karşıya kalınmasına sebep oldu. Bu olaylar, konut ve araç fiyatlarında büyük artışlara neden olarak ekonomiyi etkilemişti.

İlk olarak pandeminin başladığı dönemde ülkelerin sınırlarının kapatılması, tedarik zincirlerinin kopmasına yol açtı. Ardından zorunlu karantina uygulamalarıyla birlikte fabrikalar uzun bir süre kapalı tutuldu. Bu sorunlar, zaten stok sorunu yaşayan otomotiv sektörünü olumsuz etkiledi ve önce sıfır araç fiyatlarını, ardından da ikinci el araç fiyatlarını artırdı.

**Araç Fiyatlarında Son Durum: Sıfır ve 2. El Araç Fiyatları Düşecek mi?**

Son dakika açıklaması İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel tarafından yapıldı. Ertemel, “Ticaret Bakanlığımızın atmış olduğu önemli adımlar ve sıfır araçlarda yaşanan bollaşma, piyasamızın işleyişi ve fiyatlarının normalleşmesi anlamında büyük bir etki yaratmıştır” diyerek eski normale dönüş sinyali verdi.

Ertemel, sıfır araçların teslimat süresinin 1 aya kadar düştüğünü ve ikinci el araç fiyatlarında da balonun patladığını belirtti. “İkinci el araçlarda fiyat artışları tamamen durdu ve spekülatif fiyat taleplerinin önüne geçildi. Yani, otomobildeki balon patladı” dedi.

Yılın belirli dönemlerinde bazı durumlarda fazladan ücret talep edilebilse de, sıkı denetimler ve bu araçların talep görmemesi, bu gibi yöntemlerin zamanla ortadan kalkmasına sebep olacaktır. Bu nedenle fiyatlarda gerilemeler beklenmektedir. Sıfır araçlarda fiyat artışı yaşanmadığı takdirde, düşük talep nedeniyle fiyatlarda daha fazla düşüş yaşanabilir.

NOT: Bu yazıda yer alan bilgiler İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiştir. Bu bilgilere dayanarak yatırım tavsiyesi sağlanmamaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.