EkonomiGenelTürkiye

Araç Kaskosunda Şok Artış! Kontağı Çevirmeye Cesaret Etmeyen Aracı Sahipleri Dikkat!

Otomobil Fiyatlarındaki Artış Kasko ve Sigorta Poliçelerini Etkiliyor

Otomobil fiyatları son dönemde hızla yükselirken, bu durum kasko ve sigorta poliçelerine yönelik bakışları da değiştirdi. Bazı sigorta şirketleri belirli otomobil modellerine kasko yapmayı reddederken, tüketiciler de yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Türkiye Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı’ya göre, kasko fiyatlarındaki ortalama artış geçen yıla göre %140 seviyesine ulaşmış durumda.

Yüksek Kasko Bedelleri

Sigorta poliçeleri yenilenmek veya yeni bir araç alarak kasko yaptırmak isteyen müşteriler, yüksek fiyatlar nedeniyle şaşkınlık yaşıyor. Özellikle geçtiğimiz yıllarda 15-20 bin TL gibi bir bedelle kasko yaptıranların, bugün bu miktarın 70 bin TL’ye çıktığını dile getiriyor.

Bağcı’ya göre, her bir araca düşen ortalama kasko fiyatları 60-70 bin TL civarında seyrediyor. Bağcı, “Geçmiş yıla göre kasko fiyatlarında %140 seviyesinde bir artış yaşanıyor. Fiyat artışı araç markası, modeli, yedek parça fiyatları ve işçilik maliyeti gibi faktörlere bağlı olarak %100 ila %300 arasında değişiklik göstermektedir” şeklinde ifade ediyor.

Lüks Araçlar Daha Yüksek Fiyatlarla Karşılaşıyor

Lüks otomobillerin yedek parça maliyetleri daha yüksek olduğu için kasko fiyatları da standart araçlara göre daha fazla oluyor. Ancak standart araçlarda da %100 ila %140 arasında bir artış yaşandığını belirtmek gerekiyor. Bu durum, otomobil fiyatlarındaki üç kat artışın kasko fiyatlarına da yansıdığını söylememize olanak sağlıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.