EkonomiGenelTürkiye

Kredi Kartı Sahipleri: Faizler Arttı, Ödemeleriniz Artacak!

**Kredi Kartı Faizleri Yükseldi!**

Kredi kartı faizlerindeki referans oranıyla ilgili yapılan son faiz artırımı ile birlikte yüzde 3,16 seviyesinden yüzde 3,71 seviyesine yükseldi. Aylık azami akdi faiz oranı da yüzde 3,26 seviyesinden yüzde 3,71 seviyesine çıktı. Ayrıca, aylık kredi kartı gecikme faizi yüzde 3,56’dan yüzde 4,01’e yükseldi. Kredi kartı nakit çekme işlemlerinde uygulanan faiz oranı ise yüzde 4,02’den yüzde 4,47’ye yükseltildi. Son kararla birlikte kredili mevduat hesaplarında uygulanan faiz oranı da yüzde 4,47 oldu.

**Ticari Kredi Faizleri de Arttı!**

Merkez Bankası’nın 500 baz puanlık faiz artırımı, ticari kredilerde uygulanan faizleri de yükseltecek. Ticari kredi faizlerinin üst sınırı, 1,8 katsayısıyla hesaplanır. Bu durumda ticari kredi faizleri, yüzde 69,3 seviyesinden yüzde 83’e yükselecek.

**1 Kasım’dan İtibaren Yürürlüğe Girecek!**

Yapılan faiz artırımlarının yürürlüğe gireceği tarih 1 Kasım 2023 olarak açıklandı. Bankalar, yeni faiz oranlarını müşterilerine 1 Kasım tarihinden itibaren uygulamaya başlayacaklar. Bu yeni faiz oranlarına ilişkin olarak bankaların kısa bir süre içinde müşterilerini bilgilendireceği ifade edildi. Ayrıca, her bankanın farklı bir faiz oranı uygulayabileceği belirtildi.

Sabah herkes BİM’e koşacak! İhtiyacı olan herkes için 49 ve 59 TL’den satılacak
Ucuz sıfır otomobil geldi! Renault 560.000 TL peşin paraya ayakları yerden kesiyor!
Silahsız Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi alımı başladı! Türkiye genelinde 2.139 güvenlik iş ilanı
**Kredi Faizleri de Artacak!**

Merkez Bankası’nın 500 baz puanlık faiz artırımı, bireysel kredi faizlerini de olumsuz etkileyecek. Yakın bir zamanda ihtiyaç, konut ve taşıt kredilerinde de faiz artırımları beklenmektedir.

Kredi Kartı Sahipleri: Faizler Arttı, Ödemeleriniz Artacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.