EkonomiGenelTürkiye

Devlet, 81 ilde aylık en düşük 2.000 TL para yardımı sağlayarak sosyal yardım vanasını açtı!

**Devlet, Türkiye genelinde aylık en düşük 2.000 TL para yardımıyla sosyal yardım dağıtmaya başladı! İstanbul Antalya Ankara İzmir Aydın gibi 81 ilde uygulanmaktadır.**

Devletin sosyal yardımları ve destekleri hız kesmeden devam ediyor. Bu süreçte başvurular da sürüyor. Türkiye genelinde farklı isimler altında pek çok devlet yardımı ödenirken özellikle kira yardımı ön plana çıkıyor. Pandemi döneminin ardından kiralık ve satılık ev fiyatlarında rekor artışlar yaşanırken vatandaşların destek ihtiyacı da artmıştır. Bu bağlamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açıklanan kira yardımı rakamları da güncellenmiştir.

**Devletin kentsel dönüşüm kira yardımı Ankara, İstanbul, İzmir gibi illerde kaç TL?**

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü tarafından ödenen kentsel dönüşüm kira yardımları illere göre değişmektedir. İstanbul’da kira yardımı en yüksek tutar olan aylık 3.500 TL’dir. Ankara, Antalya, İzmir ve Bursa illeri için ise ödenen rakam 3.000 TL olarak belirlenmiştir.

Adana, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van illerinde yaşayan kişiler için devletin ödediği kentsel dönüşüm kira yardımı 2.500 TL olarak hesaplanmıştır.

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Kastamonu, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Yozgat ve Zonguldak illerinde ise kira yardımı 2.000 TL olarak ödenmektedir.

Bu rakamlar doğrultusunda devletin kentsel dönüşüm kira yardımları her ilde farklı tutarlarda destek sağlamaktadır.

**E-Devlet üzerinden kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?**

Kira yardımı almak isteyen kişilerin kentsel dönüşüm kriterlerini sağlamaları gerekmektedir. Başvurularını e-Devlet üzerinden yapabileceklerdir. Kişiler, kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaptıktan sonra “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Uygulaması” yazarak ilgili ekrana ulaşabilir ve başvuru işlemlerini tamamlayabilirler.

Bu başvuru yöntemi sayesinde kira yardımı almak isteyenlerin süreçlerini kolaylaştırılmış ve hızlandırılmıştır.

Devlet, 81 ilde aylık en düşük 2.000 TL para yardımı sağlayarak sosyal yardım vanasını açtı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.