EkonomiGenelTürkiye

Milli Eğitim Bakanı, gözaltına alınan öğretmenle ilgili önlemleri değerlendirdi

**Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Kamuoyunu Olumsuz Etkileyen Olaylara Karşı Tedbir Alınmalı”**

*Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Antalya’da yapılan Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamındaki bir konuşma nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve gözaltına alınıp serbest bırakılan öğretmen E.K. hakkında açıklamalarda bulundu.*

**Tedbir Almak İçin Çağrıda Bulundu**

Bakan Tekin, bugün Ankara’da düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Eğitim Meclisi Toplantısı’na katıldı. Burada konuşan Bakan Tekin, Antalya’da yapılan kutlamalar sırasında bir öğretmenin konuşmasıyla ilgili olarak başlatılan soruşturma hakkında “tedbir almak lazım” şeklinde konuştu. Bakan, benzer olayların kamuoyunda tartışmalara ve itibar kaybına yol açabileceğini belirtti.

**”Herkes Kendi Tedbirlerini Almalı”**

Bakan Tekin açıklamasında, sektör olarak bu tür olumsuz örneklerden kaçınmak için tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. Kendi mücadelelerine destek veren sektör temsilcilerinin, taleplerinin daha fazla karşılanma ihtimalinin artacağını ifade etti. Bakan Tekin, atılan adımların ve başlatılan uygulamaların desteklenmesi gerektiğini, ancak bu şekilde istenen sonuçlara ulaşılabileceğini belirtti.

**Pazar Günüki Olaya İlişkin Detaylar**

Bakan Tekin’in açıklamalarında değindiği olay ise Antalya’da Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları sırasında yaşanmıştır. Öğretmen E.K., TED Antalya Koleji’nde görev yapmaktadır ve söz konusu kutlama programında yaptığı konuşma sebebiyle hakkında soruşturma başlatılmış ve gözaltına alınmıştır. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri de konuyla ilgili olarak soruşturma başlatmıştır. Öğretmen E.K.’nın konuşmasının görüntüleri sosyal medyada yayılarak büyük ilgi görmüştür.

*Not: Bu yazı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Eğitim Meclisi Toplantısı’nda yapılan konuşmanın içeriğine dayanmaktadır ve kaynak belirtilmemiştir.*

Milli Eğitim Bakanı, gözaltına alınan öğretmenle ilgili önlemleri değerlendirdi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.