EkonomiGenelTürkiye

Herkesin Dilinde: TBMM ile Türkiye’ye 82. İl Katılıyor!

TÜRKİYE’NİN 82. İLİ: NAZİLLİ

Herkes başka ilçeleri konuşuyordu! TBMM devreye girdi işte Türkiye’nin 82. ili – Türkiye’de yapılan son yasal düzenlemelerin ardından toplam 81 il ve 922 ilçe yer alırken 2024 yerel seçimleri öncesinde il ve ilçe sayısında yeni düzenleme bekleniyordu.

Göç ve Nüfus Artışı: Mahalle ve İlçelerin Durumu

Türkiye’nin son dönemde aldığı yoğun göçün etkisiyle bazı ilçeler ve beldelerde nüfus aşırı derecede artmış ve ilçe olması beklenen mahalle ve beldelerle, il olması beklenen ilçeler konusu tartışmalara neden olmuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamaları bu beklentileri daha da artırdı. TBMM’ye sunulan yeni kanun teklifi de, il olması beklenen ilçeler konusunu yeniden gündeme getirdi.

Nazilli Adıyla İl Kurulması Hakkında Kanun Teklifi

Aydın Milletvekili Süleyman BÜLBÜL tarafından meclise sunulan Nazilli Adıyla İl Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, il olacak ilçelerin listesi tartışmasını gündeme taşıdı.

MADDE 1 – Halihazırda Aydın iline bağlı Nazilli ilçesi merkez olacak şekilde, ilçelerin adları ekli (1) sayılı listede belirtilen ilçelerle birleşerek Nazilli adıyla bir il kurulmuştur.

Geçici MADDE 1 – Bu kanunla kurulan ildeki kamu kurum ve kuruluşlarına, 2 Sayılı Genel Kadro Ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine ekli cetvellerin ilgili bölümlerine eklenecek kadrolar belirlenir. Bu işlem, Cumhurbaşkanlığı yetkisindedir.

Bu kanunla kurulan ilde, merkezi idare tarafından oluşturulacak teşkilatla ilgili atama işlemleri, bu kanunun yürürlüğe girişinden itibaren 60 gün içinde tamamlanır.

Yeni kurulan il ve bu ile bağlanan ilçelerde, merkezi ve mahalli idareye ait tüm iş ve işlemler ile idari ve adli davalar ve bunlara ilişkin işlemler, halihazır bağlılık durumuna göre yürütülür.

Ödemelerin mahsubu bilahare yapılmak üzere, halen bağlı bulundukları İl Özel İdaresi tarafından karşılanmaya devam edilir.

MADDE 2 – Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Eğer söz konusu kanun teklifi kabul edilirse, Türkiye’nin 82. ili Nazilli olacak. Son dönemde nüfusu hızla artan birçok büyük ilçe, il olmak için taleplerde bulunurken özellikle büyük şehirlerdeki ilçelerin beklentileri artmış durumda.

Herkesin Dilinde: TBMM ile Türkiye'ye 82. İl Katılıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.