EkonomiGenelTürkiye

Toplumumuzun ve Ailelerimizin Bakan Tekin’e olan Büyük Destekleri

SEO Başlığı: Bakan Tekin’den Kocaeli Valisi ve Eğitim Değerlendirmesi Hakkında Açıklamalar

İlgili Anahtar Kelimeler: Bakan Tekin, Kocaeli Valisi, Eğitim Değerlendirmesi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne Saldırıları, Temel İnsan Hakları, Hukuk İlkeleri, Uluslararası Kuruluşlar, Sahada Yükümüzü Çeken Mesai Arkadaşlarımız, Fiziki Altyapı, İnsan Kaynakları, Eğitimin İçeriği ve Niteliği, AK Parti İktidarları, Derslik ve Öğretmen Sayısı Artışı, Okul ve Öğrenci Sayısı Artışı, Türkiye’de Eğitim Standartlarının Yükselmesi, Deprem Güçlendirmesi, Ailelerin Eğitimdeki Rolü, Yerel Yönetimlerin Eğitime Destek Verme Sorumluluğu

Bakan Tekin, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u Ziyaret Etti ve Eğitim Değerlendirmesi Yaptı

Bakan Tekin, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u ziyaret etti ve daha sonra Valilikte düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail’in saldırılarını değerlendiren Tekin, uluslararası kuruluşların temel insan haklarını ve hukuk ilkelerini korumakla görevli olmalarına rağmen bu konuda başarısız olduklarını belirtti.

Siyasal veya ideolojik tercihlerin, uluslararası kuruluşların yönetimindeki kişilerin veya tabi oldukları metinlerin problem olduğunu ifade eden Tekin, dünyadaki siyasal düzenin bu konuda gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Saha deneyimi olan mesai arkadaşları ve paydaşlık eden valiler, belediye başkanları ve siyasetçilerle istişare ederek kararlar aldıklarını dile getiren Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı olarak sahadaki ihtiyaçları gözlemlediklerini ve merkezi kararların veya merkezden yerel görmeden alınan kararların sağlıklı yönetilemeyebileceğini belirtti.

Derslik ve öğretmen sayısındaki artışın önemine de vurgu yapan Tekin, Türkiye’de son 21 yılda derslik sayısının iki katına çıktığını ve bugün 750 bine yakın resmi ve özel derslik bulunduğunu aktardı. Ayrıca öğretmen sayısının da 1 milyon 200 bine yaklaştığını ve bu anlamda Türkiye’nin dünya standartlarını ve ortalamalarını sağladığını belirtti.

Kocaeli özelinde de derslik, okul ve öğretmen sayılarının arttığını ifade eden Tekin, öğretmen başına düşen öğrenci sayısının ilkokulda 18, ortaokulda 15, ortaöğretimde 12 olduğunu dile getirdi. Deprem tetkikleri yapılan okulların güçlendirildiğini ve yeniden yapılması gerekenlerin ise yıkım kararı alındığını söyleyen Tekin, bu konuda çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Toplumun ve ailelerin eğitim sürecine destek olmasının önemine değinen Tekin, eğitim ve öğretimde kalite ve nitelik tartışmalarının ailenin desteğiyle daha başarılı sonuçlar vereceğine dikkat çekti. Yerel yönetimlerin eğitime destek verme sorumluluğuna vurgu yapan Tekin, genel bütçeden ayrılması gereken eğitim öğretime payı ayırmayan, yardımcı olmayan belediyelerin eleştirildiğini belirtti. Ancak destek olan belediyelerle çalışmanın kendilerini mutlu ettiğini ve siyasi parti ayrımı olmadan tüm belediyelerin eğitime destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Toplantının ardından AK Parti İl Başkanı Şahin Talus’u ziyaret eden Tekin, partililerle bir araya geldi. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı da ziyaret eden Tekin, kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Toplumumuzun ve Ailelerimizin Bakan Tekin'e olan Büyük Destekleri

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.