EkonomiGenelTürkiye

Bakan’dan sevindirici haber: Öğrenci ailelerine 1.000 TL destek!

Zor Durumda Olan Ailelere Sosyal Destek: Aile Bakanı Eğitim Yardımlarını Açıkladı

Ülkemizde yaşam maliyetinin artmasıyla birlikte ekonomik zorluk içerisinde bulunan vatandaşların sayısı da her geçen gün artmaktadır. Özellikle bir ailenin geçimini sağlamak her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Pazartesi günü başlayacak olan okullar nedeniyle ailelerin bütçeleri biraz daha zorlanacak. Ancak zor durumda kalan ailelere sosyal destek açıklaması geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ailelere destek verileceğini belirtti.

Çocuklar İçin Sosyal Yardımlar

Çocukların ihtiyaçlarının karşılanması, onların geleceği açısından son derece önemlidir. Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuklarımızın eğitim alanındaki ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli kaynakları seferber ettiklerini belirtiyor. Eğitim masraflarıyla karşılaşan aileleri desteklemek adına birçok sosyal yardım programı bulunmaktadır. Türkiye Aile Destek Programı Çocuk Bileşeni, Şartlı Eğitim Yardımı ve Eğitim Materyali Yardımı gibi farklı yardım programlarıyla çocuklarımızın eğitim masraflarını karşılamak adına ailelere destek verilmektedir.

Sosyal yardımlardan faydalanan ailelerde bulunan çocukların eğitim masraflarının azaltılmasına destek olmak amacıyla SYD vakıflarına periyodik olarak pay aktarılmaktadır. Önlük, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi temel okul ihtiyaçlarının karşılanması için ihtiyaç sahibi ailelere destek sağlanmaktadır.

Aile Bakanlığı Ne Kadar Ödeme Yapıyor?

Aile Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere çocuk başına farklı ödemeler yapmaktadır. Türkiye Aile Destek Programı Çocuk Bileşeni kapsamında çocuk sayısına göre destek sağlanmaktadır. Bu destek tutarı aylık 350 TL ile 650 TL arasında değişmektedir.

Şartlı Eğitim Yardımı programı sayesinde ihtiyaç sahibi ailelere nakit desteği sağlanmaktadır. İlköğretime giden erkek öğrencilere aylık 90 TL, kız öğrencilere aylık 100 TL verilmektedir. Ortaöğretimde ise erkek öğrencilere aylık 130 TL, kız öğrencilere ise 150 TL ödeme yapılmaktadır.

Ek Yardımlar

Üç çocuğu olan ve bu çocukların okula giden ihtiyaç sahibi aileler için Aile Bakanlığı aylık yaklaşık 1.000 TL nakit desteği sağlamaktadır. Bunun yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere farklı türde destekler de verilmektedir.

Bakan'dan sevindirici haber: Öğrenci ailelerine 1.000 TL destek!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.