EkonomiGenelTürkiye

Seyyanen zam onaylandı: Emekli maaşlarına 8000 TL artış!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dakika açıklamasıyla milyonlarca emekliye güzel haberi duyurdu. Uzun süredir beklenen seyyanen zam anketinin ardından resmi gazetede yayınlanan yeni bir kararla emekli maaşlarına ek zam yapılacağı açıklandı. SSK, BAĞ-KUR, memur emeklileri ve EYT emeklileri de dahil olmak üzere 16 milyon vatandaşın maaşları 1 Ağustos itibariyle bir kez daha değişecek. Detaylara gelince, 8000 TL’lik seyyanen zamın ayrıntıları ortaya çıktı ve emekliler için sevindirici bir karar olduğu söylenebilir.

Emekliye müjde veren açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Emeklilere yapılan %25’lik maaş zammından sonra seyyanen zam beklentisiyle heyecanlanan emekliler, hayal kırıklığı yaşamışlardı. Bir önceki açıklamasında, emekliye zamın Aralık ayında yapılacağını belirtmişti fakat şimdi yeni bir açıklamayla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emekliye güzel haberler geldi. Emekliye 8000 TL’lik seyyanen zam onaylandı ve yeni teklif TBMM’ye sunulacak. Bu teklifle birlikte Ağustos ayından itibaren emekli maaşları bir kez daha artırılacak.

Cumhurbaşkanı yeni zam kararını onayladı ve Temmuz ayında emekli maaşlarına %25 oranında zam yapılarak, memur maaşlarına %17,55’lik zam ve 8077 TL seyyanen zam yapıldı. Ancak emeklilerin zam oranları, asgari ücret, kamu işçisi zammı ve memur maaş zamması karşısında düşük kalması tepkilere neden oldu. Emekli vatandaşlar, kendilerine de seyyanen zam yapılması için çağrıda bulundu ve birçok ilde emeklilerin eylemleri devam etmekte. Emeklilerin tepkilerine ek olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümete seyyanen zam çağrısı yaptı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuda bir görüşme gerçekleştirdi ve bu görüşme sonrası emeklilerin beklediği büyük bir haber geldi.

16 milyon emekli için umut verici yeni gelişmeler olduğu bilgisi alındı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, memurlara olduğu gibi emekliye de 8000 TL’lik seyyanen zam yapılması için onay verdiği belirtildi. Emekli maaşlarına Ağustos ayından itibaren ek zam yapılması planlanıyor. Toplu sözleşme görüşmeleri zaten bir Ağustos tarihinde başlayacak ve SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için yeni adımların da planlandığı öğrenildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine bu konuda çalışmalarını hızlandırdı ve 8000 TL’lik seyyanen zam için yeni yöntemler aranıyor. Bu zam kararının kısa süre içinde onaylanması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.