EkonomiGenelTürkiye

Mecliste 9 Maddelik 2’li Torba Yasa: Erken Emeklilik, Memur ve Emekli Zammı, Taşerona Kadro ve TYP Görüşü.

## ERKEN EMEKLİLİK VE MEMUR MAAŞLARI İÇİN YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR

Erken Emeklilik, Emekli ve Memur Maaşlarını İçeren Zam, Taşeron İşçiye Kadro gibi konular dikkat çekiyor. Hepsinin bir arada sunulacağı konuya ilişkin detaylar geldi. Meclisten onay bekleyen pek çok çalışma devam ediyor. Meclisin açılması ile birlikte 9 maddelik ikili torba yasa gündeme gelecek. Meclisin onaylanıp onaylanmayacağı merak edilen torba yasa ile birlikte emekli ve memur maaşları başta olmak üzere pek çok konuda düzenleme geliyor.

### Yeni Düzenlemeler İle Emekli ve Memur Maaşları Artacak

Yeni düzenlemelerin hepsi ikili torba yasa ile meclise taşındı. Bu düzenlemeler kapsamında SSK ve Bağ-Kur prim eşitlemesi, ek gösterge artışı, kadınlara erken emeklilik, taşeron işçiye kadro, memur ve emeklilerin maaş zammı gibi konular yer alıyor.

### İkili Torba Yasa İle Hedeflenen Düzenlemeler

Yeni Emeklilik Reformu Çalışmaları Devam Ediyor…

Çalışmaları tamamlanan yeni emeklilik reformu için düğmeye basılırken EYT yasasının çıktığı günden bu yana 5 milyon kişi şartsız erken emeklilik elde etmişti. Hükümet emeklilik sistemi için yeni reformlar yapmaya başladı. Çalışma Bakanlığı konu ile ilgili çalışmalarını tamamladı. Meclise torba yasa olarak konu taşındı. SGK ve Bağ-Kur arasında prim eşitlenmesi ile atılacak ilk adımda prim günü şartı 9.000 yerine 7.200 güne düşecek. Kısmi emeklilik sistemi ile yepyeni reformlar ortaya çıkacak. Erken emeklilik şansı oluşacak.

3600 Ek Göstergeyi De İçeriyor

Memur ve memur emeklisi için güzel haberler art arda geldi. Torba yasa ile birlikte 3600 ek gösterge düzenlemesi meclise taşınacak. 3600 ek gösterge bu kez birinci dereceye kadar geldi ve tüm memurları içine alıyor. Böylece memur ve emekli maaşında da artış sağlanırken emeklilik ikramiyelerinde ciddi bir artışının meydana gelmesi bekleniyor.

Çalışan Ve Ev Hanımlarına Erken Emeklilik

Kadınlara torba yasa ile erken emeklilik müjdesi geldi. Çalışan kadınlara ve ev hanımlarına isteğe bağlı sigorta primi ödemeleri halinde devletten prim desteği oluşturuldu. Buna ek olarak da ev hanımları için çocuk ve evlilik süresine bakılarak erken emeklilik imkanı sağlanıyor.

Taşeron Çalışana Kadro Verilecek

Torba yasa ile birlikte düzenlemelerden biri daha hayata geçiriliyor. Kadro imkanı oluşturulacak 90 bine yakın taşeron çalışan bu kadro düzenlemesinden yararlanacak. Aynı zamanda taşerona kadro ile TYP konusunda torba yasa ile çözüm sağlanacak.

Staj Ve Çıraklık Mağdurlarına Emeklilik

Staj ve çıraklık döneminde sigortalı sayılmaması nedeniyle mağdur olan vatandaşlara erken emeklilik müjdesi geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeni düzenlemeler yapmaya başladı. Böylece milyonlarca kişi EYT kapsamına girecek ve erken emekliliği sağlayacak.

Mecliste 9 Maddelik 2'li Torba Yasa: Erken Emeklilik, Memur ve Emekli Zammı, Taşerona Kadro ve TYP Görüşü.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.