EkonomiGenelTürkiye

Emekli maaş zammı için rapor sunuldu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi verildi!

Türkiye’de Emekli Maaşları: Temmuz Zammı Gelmeyince Emekliler Ne Yapacak?

Kalıcı Geçim Sorunu: Emekli Maaşları Türkiye Standartlarının Altında

Türkiye’deki emekli maaşları, geçim standartlarına kıyasla oldukça düşük kalmaktadır. Yaklaşık 16 milyon emekliden 5 milyonu, geçinmeye çalışırken sadece 7.500 TL maaş almaktadır. Üstelik, Temmuz ayında emekli maaşlarında herhangi bir artış gerçekleşmemiştir. 7.500 TL’nin üzerinde maaş alan emeklilerin Temmuz zammı ise iki aylık enflasyonla birlikte erimektedir. Bu durum karşısında emekliler, gözlerini hükümete çevirmiş olsalar da aldıkları bilgiler umut verici değildir.

Emekliler Kaderine Terk Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere ek zam yapılması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuş ve bu konuda işaretleri 1 Ekim’de açılacak olan TBMM’ye vermiştir. Ancak, Ocak ayı öncesinde emekli maaşlarında iyileştirme yapmak oldukça zor görünmektedir. Emekli maaşlarına seçim sonrasında yüzde 25 zam yapılmış olsa da bu durum memnuniyet yaratmamıştır. Memurlara 8.077 TL seyyanen zam yapılırken, emekliler kaderlerine terk edilmişlerdir.

AK Parti Kaynaklarından Zam Açıklaması

Emekliler için ara zam yapılmaya dair tartışmalar devam ederken, AK Parti kaynaklarından gelen haberler umut verici değildir. Hükümetin emekli maaşlarına zam yapabilmesi için Ocak ayını beklemesi gerektiği konuşulmaktadır. Bütçe gerçekleşmelerinin emekli zamlarını karşılayabilecek seviyede olmadığı gerekçesiyle bu karar alınmıştır.

Rapor Hazırlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşlarıyla ilgili bir çalışma yapmıştır. Bu çalışmada, şu anda emeklilere zam yapmanın oldukça zor olduğu ortaya çıkmıştır. Ancak, Ocak ayında emeklilere enflasyonun biraz üzerinde zam yapılabilmesi için hazırlıklar yapılabileceği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rapor olarak sunulmuştur.

Emekli Zammı Ocak Ayına Kaldı!

Şu anda, emekli maaşlarına zam yapılamamasının nedeni, hazırlanan raporda depremin getirdiği yükün bütçeyi zor durumda bırakmasıdır. AK Parti kaynakları, bu nedenle emekli maaşlarına zam yapılmasının Ocak ayı öncesinde imkansız olduğunu belirtmektedir. 2023 bütçesi yeterli gelmediği için ek bütçe hazırlanmış ve bu ek bütçede AFAD’a büyük bir pay ayrılmıştır. Bu nedenle yıl sonunda bütçe gerçekleşmeleri değerlendirilecek ve Ocak ayı için emekli maaşları konusunda ne yapılabileceği değerlendirilecektir. Ekim ayı için ise hükümetin emekli maaşlarına zam yapmak için ayırabileceği bir kaynak bulunmadığı bildirilmiştir.

Emekli maaş zammı için rapor sunuldu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verildi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.