EkonomiGenelTürkiye

750 TL Ulaşım Parası Başvuruları Öğrencilere

Yardım Parası Başvuruları

Üniversite Öğrencilerine Verilecek Yardım Parası

Üniversite öğrencilerine sevindiren haber geldi. Gelen açıklamaya göre, şehir dışında okuyan ve biletini götüren üniversite öğrencilerine 750 TL bilet parası yardımı verileceği açıklandı. Söz konusu destek yardımı kapsamında başvuruların şahsen yapılacağı belirtildi. Kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak sizlere detaylarını aktaracağız.

Başvuru Kriterleri

Yardım parasından yararlanabilmek için certain kriterler sağlanmalıdır. Bu kriterler şunlardır:

  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından tespit edilmek.
  • Türkiye sınırları içerisinde ailelerin ikamet ettiği il dışında bir ilde örgün eğitimine devam eden öğrenciler.
  • En fazla 25 yaşında olmak.
  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olmak.

Öğrencilere yıllık olarak 4 bilet yardımı yapılacak. Bunlar, yalnızca ailelerin yanına gidiş veya okullarına dönüş amaçlıdır. Her bir yönde 2 bilet alınabilecektir.

Bilet Yardımı Miktarı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, destek ödemesi kapsamında 2023 eğitim-öğretim yılında öğrencilere 750 TL bilet yardımı yapılacaktır.

Başvuru Şekli ve Tarihi

Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Başvuruları kendisi yapacak olan öğrenciler 18 yaşından büyük olmalıdır. Eğer öğrenci 18 yaşından küçük veya kanunen kısıtlıysa, başvuru öğrencinin ailesi veya vasisi tarafından yapılmalıdır.

Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının bulunduğu 81 ilde şahsen yapılmalıdır. Yardım parasına hak kazanan öğrencilere ödemeler İBAN yoluyla veya PTT üzerinden yapılacaktır. Son gelişmelerden haberdar olmak için ücretsiz cep uygulamamızı indirebilirsiniz.

750 TL Ulaşım Parası Başvuruları Öğrencilere

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.