EkonomiGenelTürkiye

Altın Piyasasında Yeni Fiyat Tahmini Belli Oldu! Gram Altında Rekor Bekleniyor!

Altın Piyasasında Savaş Fiyatlaması Devam Ediyor

Altın piyasasında savaş fiyatlaması etkisini göstermeye devam ediyor. Kaos ortamlarının güvenli limanı olarak bilinen altın, fiyat yükselişleriyle dikkat çekiyor. Ons altındaki yükselişler, rekor seviyelere doğru ilerlerken ara sıra kar satışlarıyla gerilemeler yaşanmaktadır. Ancak bu kısa süreli gerilemelerin ardından ons altın, tekrar yükseliş trendine girmektedir.

Ons Altında Son Durum Ne?

Ons altın, İsrail ile Filistin arasında yaşanan savaşın neden olduğu kaos ortamından yararlanarak yükseliş hareketleri sergiledi. Bir süre için ons altında 1.987 dolar hedefi belirlenmişti. Ancak bu hedefe ulaşmak mümkün olamamış veya ulaşılsa bile kalıcı olamamıştır. Şu anda ons altının fiyatının yeniden 1.986 dolara yükseldiği görülmektedir. Ons altın, bir kez daha bu seviyeyi aşmayı denemektedir. Eğer bu seviye aşılırsa, ons altında 2.000 doların üzerinde fiyatlar yeniden gündeme gelecektir.

Altın Fiyatları Ne Olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarıyla ilgili bir değerlendirme yaparak şunları söyledi: “Altın fiyatlarında bir yükseliş trendi gözlemliyoruz. Zaman zaman geri çekilmeler yaşanabilmektedir. Herkes, gelecekte neler olacağını merak etmekte ve tedirgin olmaktadır. Merkez bankalarının büyük miktarlarda altın alımı yaptığını biliyoruz. İşlerine gelmediği noktada altına müdahale edeceklerdir. Fiyatların şu anda sert bir şekilde yükselmesine izin vermeyeceklerdir. Altın yatırımı yapanların bu süreçte panik yapmaktan kaçınmaları gerekmektedir. Sakin kalan zarar etmeyecektir.

Ons altında 2.000 dolar seviyesinin aşılarak kalıcı hale gelmesini göreceğiz. Ancak şu anda olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde kesin bir tarih vermek doğru olmaz. Bir ay öncesinde kimse bu fiyatları tahmin etmiyordu. Ons altın, bu yıl sonuna kadar rekor seviyeler görecektir.

Gram altına gelindiğinde ise durum biraz farklıdır. Fiziki olarak değerlendirildiğinde gram altın 1.850 TL seviyesine kadar düşmüştür. Yıl sonuna kadar 2.000 TL’ye doğru bir hareketlenme bekleyebiliriz. 2024 yılında ise gram altın fiyat beklentilerinde bir değişiklik öngörmüyoruz. Gelecek yıl gram altın 2.500 TL’yi görecektir” şeklinde konuştu.

Paranızı Almayı Unutmayın! Devlet Ailelere Aylık 1.900 TL Zor Gün Desteği Veriyor!

Son olarak, burada yer alan değerlendirmeler yatırım tavsiyesi içermemektedir. Haberimizde kesinlikle yatırım önerisi sunulmamıştır.

Altın Piyasasında Yeni Fiyat Tahmini Belli Oldu! Gram Altında Rekor Bekleniyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.