EkonomiGenelTürkiye

Emekli Maaşları, Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Yeniden Revize Ediliyor

Emekli Maaşlarına Ekstra Zamlar Gelecek mi?

Emekli vatandaşlar, son zamanlarda maaşlarında gerçekleşen ve gerçekleşecek olan zamları dikkatle takip ediyor. Temmuz ayında yüzde 25’lik artışla birlikte refah payının da eklenmesi emekli maaşlarını olumlu etkiledi. Ağustos ayında da ödeme günleri yaklaşırken, 17-28 Ağustos tarihleri arasında zamlı maaşların dağıtılacağı kesinleşti. Ancak emeklilerin aklında bir soru var: Acaba ek zam gelecek mi?

Erdoğan’dan Açıklama Geldi

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarına Temmuz ayında yapılan yüzde 25’lik zamdan sonra, emekli maaşlarına ekstra bir artış olup olmayacağı merak konusu oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, NTV canlı yayınında bu konuya değindi ve emeklilerden gelen geri bildirimler olduğunu belirtti. Enflasyonla mücadele etmenin asıl çözülmesi gereken mesele olduğunu vurguladı. Depremin bütçeyi etkilemediğini, ancak enflasyonla mücadelede sonuç almanın 2023 sonu veya 2024’ün ilk çeyreğinde mümkün olacağını ifade etti.

Yıl Sonuna Kadar Değerlendirme Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıl sonuna kadar emekli maaşlarında yeniden bir değerlendirme yapılacağını açıkladı. Bütçe şartlarına rağmen en iyi zammı yapmaya çalıştıklarını ve kimseyi enflasyona ezdirmeyeceklerine söz verdiklerini belirtti. Aynı zamanda emekliye yapılan zammın yüzde 25’e yükseltildiğini ve memurlara da aynı oranda zam yapıldığını vurguladı. Fırsatçı ve açgözlü kişilere karşı denetimlerin sıklaştırıldığını ve cezai işlemlerin artırıldığını dile getirdi.

Emekli Maaşları, Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Yeniden Revize Ediliyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.